Nyírő József - Karácsony a havason

-10%
Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Nyírő József - Karácsony a havason
2 700 Ft
2 430 Ft
Kezdete: 2020.02.21   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 49 Ft
Részletek
A Nyirő József karácsonyi elbeszéléseiből feltáruló székely világban az Ünnep egyszerű, tiszta, sallangoktól mentes és páratlanul gazdag a maga nyerseségében is. Aminthogy az emberek is ilyesfélék. Végtelenül egyszerűek az örömeik, ám megingathatatlan a ragaszkodásuk a Karácsonyhoz, néha még pokolra is mennek, hogy a kitartás végül mégis ünnepet teremtsen. Akkor is, ha éppen rászabadul a havasra a pusztító hóvihar, tajtékos, tomboló, fehér lovaival, és akkor is, ha látszólag a lelküket kell eladniuk érte.

Hálásak lehetünk a székely apostolnak a mai fül számára kedves, soha nem hallott ősi szavakért, s mindazért, ami a székelység szívének a legmélyéről fakad szentestekor már évszázadok óta, az összetartozást erősítő szokásokért, a soha, sehol le nem írt, a megmaradást szolgáló, maguk szabta törvényekért.

Olvassuk nyitott szívvel az írásokat, amelyekkel bennünket ajándékoz meg a szerző, hogy ne feledjük: volt idő, amikor Karácsonykor a sokkal kevesebb több volt, ahogy manapság a több mérhetetlenül kevesebb…
Adatok
szerző
Nyírő József
cím
Karácsony a havason
kiadó
Lazi Kiadó
kiadási év
2013
állapot
ÚJ
oldalszám
216
kötés
kemény kötés
ISBN
9789632672014
Cikkszám
611620
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!