Kéktúra II. turistakalauz (Dunántúl, Nyugat-Magyarország)

-15%
Raktáron
Raktárkészlet:
4 db
Kéktúra II. turistakalauz (Dunántúl, Nyugat-Magyarország)
állapot
ÚJ
ISBN
9789633527252
4 590 Ft
3 900 Ft
Kezdete: 2021.07.29   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 39 Ft
Részletek

Az Országos Kéktúra útvonalát részletesen bemutató turistakalauz II. kötete, Visegrádtól az Írott-kőig tájismertetőkkel, útleírással, a látnivalók bemutatásával, településismertetőkkel 60 térképszelvényen vezeti, kíséri végig a „másfélmillió lépésre” indulót Magyarországon. A Kéktúra II. része tehát végigvezet a Pilis, Visegrádi-hegység, Budai-hegység, Gerecse, Vértes, Bakony, Balaton-felvidék, Keszthelyi-hegység, Kemeneshát, Vasi-Soproni-Völgység és végül a Kőszegi-hegység területén.

Örömmel tájékoztatjuk a közvéleményt, hogy a Cartographia Kft. országos turistatérkép- és turistakalauz sorozatának keretében 4., aktualizált kiadással újra megjelentette a Kéktúra útvonalát részletes térképszelvényeken, aprólékos útleírással, a látnivalók igényes ismertetésével, mintegy 400 fotóval bemutató turistakalauz II. kötetét, amely a Kéktúra I. kalauz (Hollóháza – Nagymaros) szerves folytatásaként Visegrádtól az Írott-kőig, azaz a Dunakanyartól a Dunántúli-középhegységen, a Kemenesháton át a Kőszegi-hegységig vezeti, kíséri végig – a legendás televíziós sorozat címét kölcsönözve – a másfélmillió lépésre indulót Magyarországon.

A nem csupán a természetjáróknak, gyalogos turistáknak  címzett figyelemfelhívás nem elírás, hiszen már Rockenbauer Pál, a Másfélmillió lépés Magyarországon (MTV, 1979) c. sorozat rendezője is rögzítette az útvonalról szólva: „... ezek a helyek bárki számára könnyen elérhetők, felkeresésük, felfedezésük – kinek-kinek a maga számára – jószerivel csak elhatározás kérdése.”

A Cartographia kiadásról-kiadásra naprakészen tartott hagyományos és közismert turistatérképei mellé 2000 óta elindult spirálos kivitelű, a térképszelvényeket az adott táj bemutatásával, településismertetőkkel, túraleírásokkal kiegészítő, s ezeket a fejezeteket százszámra fotókkal
illusztráló turistakalauz sorozat hitünk szerint egyik fontos küldetése is a túrázás, eme bárki számára „hozzáférhető” egészségmegőrző, rekreációs, ismeretszerző szabadidős tevékenység táborának kiszélesítése, egy kötetbe gyűjtött teljeskörű informálása, a túraszervezés/vezetés segítése. Ennek a sorozatnak az alapjain, küldetésének fényében készült el a kéktúra kalauz II. kötetének a Magyar Természetjáró Szövetség tájékoztatásainak köszönhetően a közelmúltbeli nyomvonal-változásokkal is aktualizált új kiadása, amelyet a sorozat esszenciájaként, legfrissebb turistatérkép-állományainkból, megújított tipográfiával állítottunk össze.

A Dunántúlon átvándorló útvonal-ismertetés a 189 oldalas kötetben azonos igényességgel jelenik meg. A kéktúra történetét az I. kötet elején idézzük fel. Akiket a részletek, a „kulisszatitkok” is érdekelnek, azoknak itt, a II. kötet elején ajánlót közlünk Dr. Vízkelety László (1923–2007), a kéktúra „szellemi atyja” és Ispánovity Márton, a kéktúra alapító egyesületének, a Lokomotív TE ügyvezetőjének „Az Országos kéktúra és akik végigjárták 1952–2012” c. könyvéről, amely összegzi a meghirdetés óta eltelt évtizedek eseményeit. A Kéktúra kalauz aktualizált kiadását a Cartographia Kft. önerőből valósította meg. Köszönetet mondunk azoknak a szolgáltatóknak, akik ismertetőjükkel, hirdetésükkel hozzájárultak a kalauz kiadásához. Hiszünk benne, hogy hirdetésük nem szponzorálás, hanem jó befektetés volt. Szintén köszönetet mondunk azoknak a természetjáró egyesületeknek, akik egy-egy szakaszon számtalan módon segítették munkánkat. A Cartographia Kft. minden munkatársa nevében szép időt, tartalmas kirándulásokat kíván a Kéktúra kalauzának túravezetésével

 

Adatok
cím
Kéktúra II. turistakalauz
alcím
Dunántúl, Nyugat-Magyarország
kiadó
Cartographia
kiadási év
2021
oldalszám
189
kötés
spirálozott
Cikkszám
9789633527252
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!