Kiss Dénes - Merénylet Visegrádon

ÚJDONSÁG
Nincs raktáron
Kiss Dénes - Merénylet Visegrádon
620 Ft
A vásárlás után járó pontok: 12 Ft
Részletek

Kiss Dénes legújabb könyvével érdekes történelmi regényt tart a kezében a Kedves Olvasó! Karoberto - vagy ahogyan a magyar történelem és hagyomány elnevezte: Károly Róbert - érdekes alakja népünk történetének.
Amilyen joggal nevezzük Árpádot honfoglalónak, amilyen joggal nevezzük Szent Istvánt államalapítónak, amilyen joggal nevezzük IV. Bélát második honfoglalónak, ugyanilyen joggal nevezhetnénk Károly Róbertet második államalapítónak.
Az Árpád-ház 1301-es kihalása után több trónkövetelő is jelentkezett, akik anyai ágon az Árpád-házból származtak. Viszályuk, háborúskodásuk, a hazai főnemesség ingadozása már-már végveszélybe, pusztulásba sodorta az országot.
Ilyen trónkövetelő volt a nápolyi Karoberto is, aki azonban erős, karizmatikus személyiségnek bizonyult, s szívós küzdelemben, okos kompromisszumokkal megszerezte a hatalmat, s megszilárdította az országot. Halálakor fiának, Lajosnak egy olyan országot hagyományozott, amely erős európai hatalmi tényező volt, s amely - a korban kissé szokatlan módon létrejött - szövetségi rendszerre támaszkodhatott.
A király azonban ember is volt, gyarlóságokkal, kétségekkel, tévedésekkel. Ennek köszönhette Zách Felicián visegrédi merényletét, vagy a nápolyi királyság megszerzésére irányuló kalandját. Ezt az összetett személyiséget mutatja be a könyv a visegrádi merénylet titokzatos hátterének boncolgatásával.

Adatok
szerző
Kiss Dénes
cím
Merénylet Visegrádon
kiadó
Garabonciás Könyvkiadó Kisszövetkezet
kiadási év
1993
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
oldalszám
146
kötés
puha kötés védőborítóval
ISBN
963-7407-95-2
megjegyzés
védőborító picit kopottas
kiegészítő információk
Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Cikkszám
771908
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!