Kovács Teréz - Házi czukrászda

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Kovács Teréz - Házi czukrászda
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
963-5644-60-4
850 Ft
A vásárlás után járó pontok: 9 Ft
Adatok
szerző
Kovács Teréz
cím
Házi czukrászda
kiadó
Múzsák Közművelődési Kiadó
kiadási év
1990
oldalszám
104
kötés
puha kötés
megjegyzés
törődött borító
kiegészítő információk
Az 1893-ban megjelent kötet hasonmás kiadása. Fekete-fehér illusztrációkkal.
Cikkszám
664901
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Tartalom
I. Fejezet, Finom élesztős sütemények
Finom kugelhupf 3
Fölvert kugelhupf 4
Dagasztott kugelhupf 4
Lengyel kunelhupf 4
Franczia kugelhupf 5
Angol pereczek 5
Bécsi patkók 5
Finom mákos patkó 6
Kőtt pereczek 6
Mazsolás patkó 7
Mandulás kenyér 7
Mandulás czipók 7
Mazsolás szeletek 7
Apró megmetszett czipócskák 8
Ánizsos fánkocskák 8
Köménymagos fánkocskák 8
Karlbadi pereczek 9
Gráczi kétszersült 9
Pozsonyi kétszersült 9
Gyümölcskenyér 10
II. Fejezet, Díszsütemények
Nyárson sült díszsütemény 11
Manduláskéreg 12
Pörkölt mandolaváza czukorsüteménynyel díszítve 13
Lant, pörkölt mandolából 14
Angol lakodalmi kalács 14
Croquant datolyából 15
Piskóta-ívek 15
Csokoládé-ívek 15
Franczia ívek 16
Czitrom-ívek 16
Ánizs-ívecskék 16
III. Fejezet, A torták
A tortáról általában 17
Marasquinótortó 19
Angol torta 19
Irósvajas levelestorta befőtt gyümölccsel 20
Piskótatorta 20
Piskóta levelestorta tejhabbal 21
Franczia csokoládétorta 21
Mogyorótorta 21
Laskatorta 22
Napoleontorta 22
Almástorta 23
Morzsatorta 23
Főtt-torta 23
Linczertorta 24
Habart mandolatorta 24
Kenyértorta 25
Dióstorta 25
Meggytorta 26
Burgonyatorta 26
Czukortorta 26
Habtorta tejhabbal töltve 27
Aprótorta gyümölccsel 27
Pirított torta 28
Puncstorta 28
Crémetorta 28
Macaronitorta 29
Piskóta crémetorta 29
Csokoládé crémetorta 29
Vaníliás crémetorta 29
Narancs crémetorta 30
Tejhabtorta szamoczával 30
Spanyolszéltorta tejszínhabbal 30
Spanyolszéltorta mandolával 30
IV. Fejezet, Ostyák és szeletek
A híg tésztáról 31
Tejfölös hollandi ostya 31
Flamandi ostya 31
Bécsi ostya 32
Közönséges ostya 32
Ostya borral 32
Szász ostya 32
Mandulás ostya 33
Vaníliás gyaluforgács 33
Összehajtott ostya 33
Vágott mandolaostya 33
Mandulatáska 34
Mandulás szeletek 34
Teaszeletek 35
Csokoládészeletek 35
Földeper-szeletek vagy koczkák 36
Czitromszeletek 36
V. Fejezet, Apró czukorsütemények és czukorkák
Linczi tortácskák, szeletek 37
Piskótafánkocskák csokoládéconservvel 37
Piskótafánkok tejszínhabbal 38
Gesztenyekolbászok csokoládéval 38
Csokoládécsókocskák 38
Pörkölt mogyorókolbászok csokoládéval 39
Mandolacsók 39
Apáczafánkocskák 39
Franczia kétszersült 40
Viktoria sandwiches 40
Mandolás ívek 40
Dióscsókocskák 40
Gesztenye-sütemény 41
Női szeszélyek 41
Mandulás pereczek 41
Tejhabbal töltött lepények 41
Mézes kalács 41
Dariolok 42
Dariolok kávéval 42
Indiai fánkok tejhabbal 42
Franczia rumos fánkocskák 43
Töltött spanyolszél-tortácskák 43
Birsalma-tortácskák 43
Püspökkenyér 44
Finom orosz tészta 44
Csokoládé-kenyér 44
Tiroli kenyér 45
Álszalámi 45
Tortácskák 45
Baraczk-fánkocskák 46
Czukros manula 46
Mandula pirítva 46
Szalon-czukorkák 47
Csokoládé-czukorkák 47
Kávé-czukorkák 47
Narancs- és czitrom-czukorkák 47
Vanília-czukorkák 47
Marasquinó-czukorkák 47
Mogyoró-czukorkák 47
VI. Fejezet, Crémek, tejhabok, kocsonyák (zulczok)
Vaníliás créme 49
Kávés créme 50
Franczia créme csokoládéval 50
Franczia créme kávéval 51
Franczia créme teával 51
Franczia baraczk-créme 51
Dió-créme 51
Punsch-créme 52
Borított málna királynői módon 52
Bajor créme vaníliával 52
Bajor créme mogyoróval 53
Birsalma-kocsonya kompótdíszítésre 53
Földieper-kocsonya (vegyített) 53
Mandula-kocsonya vagy fagylalt mandulatej 54
Csíkos mandula-kocsonya 55
Narancs-kocsonya 55
Kavart créme marhavelővel 56
Kavart créme pirított mandulával 56
Tejhab színezve 56
Tejhab földieperrel 57
Fagylalt-créme mandulával 57
Édes kocsonya friss ibolyából 57
Szamócza-kocsonya 58
Cseresznye-kocsonya 58
Köszméte-kocsonya 58
Narancs-kosárkák narancskocsonyával 58
Csíkos narancs-kocsonya 59
VII. Fejezet, Fagylaltok
A fagylaltakról általában 61
A tejes fagylaltakról
Vanília-fagylalt 62
Csokoládé-fagylalt 62
Kávé-fagylalt 62
Pörkölt czukor-fagylalt 63
Smankerli-fagylalt 63
Smankerli-fagylalt másképpen 63
Fagylalt malaga-borral 64
Mogyoró-fagylalt 64
Mandola-fagylalt 64
Pörkölt mandola-fagylalt 64
Marasquinó-fagylalt 64
Tejsűrűs fagylalt friss szamóczával 64
Tejsűrűs fagylalt málnával 65
Tejsűrűs fagylalt friss baraczkkal 65
Thea-fagylalt 65
A gyümölcs-fagylaltakról
Szamócza-fagylalt 65
Málna-fagylalt 65
Baraczk-fagylalt 65
Kajszinbaraczk-fagylalt 66
Narancs-fagylalt 66
Czitrom-fagylalt 66
Ananász-fagylalt 66
Meggy-fagylalt 66
Ribizke-fagylalt 66
Almafagylalt 67
Körtefagylalt 67
Vanílialé fagylalt bécsiesen 67
Tutti-fruttifagylalt 67
Baraczkfagylalt muskotály-borral 67
Málnafagylalt marasquinóval 67
Narancsfagylalt megygyel 67
Puncsfagylalt 68
Sorbet ananászból champagneivel 68
Vaníliafagylalt megygyel keverve 68
Csokoládé-, szamócza-, és mandulafagylalt csíkokban 68
Fagylalt befőzött gyümölcsnedvekből 68
Alakban készült fagylaltról
Gyümölcskosár fagylaltból 69
Galambok fonalas czukorfészekben 70
Csokoládéfagylalt 70
Fagylalt márványalakban 71
VIII. Fejezet, A kompótokról
Szamóczakompót 72
Málnakompót és ribizkekompót 72
Baraczkkompót 72
Cseresznyekompót 73
Almakompót 73
Portugali almakompót 73
Almakompót geléevel 73
Narancskompót 73
Gesztenyekompót 74
Almamarmalade 74
Vegyes kompót 74
IX. Fejezet, a befőzött gyümölcsökről
Lekvárok és szörpök
Szamóczalekvár 76
Ribizkegelée 76
Cseresznyeszörp 76
Málnaszörp 76
Baraczkmarmalade 76
Birsalmamarmalade 77
Birsalmagelée 77
Csirkerózsalekvár 77
Csipkerózsa nyersen 77
A gőzben főtt gyümölcsről
Köszméte (piszke) gőzben 77
Baraczk gőzben 78
Őszi baraczk gőzben 78
Szilva gőzben 78
Meggy gőzben 78
A czukorban főtt gyümölcsről
Köszméte czukorban 79
Ribizke czukorban 79
Fekete dió 79
Fehér dió 79
Zöld baraczk czukorban 80
Meggy czukorban 80
Cseresznye, som, málna és szeder czukorban 80
Reine claude 80
Egres czukorban 80
Zöld füge czukorban 80
Muskotály körte czukorban 81
Sárga dinnye czukorban 81
Görög dinnye czukorban 81
Csipkerózsa czukorban 81
Birsalma czukorban 81
Zöld mandola czukorban 81
Ananász czukorban 82
Berkenye czukorban 82
Spanyol meggy eczetben betegnek 82
Rumos gyümölcs 82
Cseresznye pálinkában 83
A gyümölcssajtokról
Birsalmasajt, barna 83
Birsalmasajt, fehér 83
Piros birsalmasajt 83
Baraczksajt 83
Csipke gyümölcssajt 84
Az aszalt gyümölcsökről
Aszalt baraczk 84
Aszalt meggy 84
Lapított körte 84
Aszalt szilva dióval 84
A candirozott gyümölcsről 84
X. Fejezet, Az italokról
Meleg italok
Meleg puncs 86
Angol puncs 86
Égett bor 86
Püspök-bor 87
Grog 87
Meleg limonádé 87
Lengyel tea 87
A kávé készítéséről 87
Teafőzés 88
Csokoládé 88
A hideg italokról
Király-puncs 88
Cardinál 89
Sillebub 89
Málna-limonádé 89
Narancs-limonádé 89
Közönséges limonádé 89
Cseresznye-limonádé 89
Mandulatej 90
Árpalé 90
XI. Fejezet, A szeszek készítéséről
Ánizs-likőr 90
Vanília-likőr 90
Vespretto-likőr 90
Gyümölcs-likőr 91
Eczet készítése
Szagosfű-eczet 91
Rózsa-eczet 91
Törköly-eczet 91
Málna-eczet 91
Tárkony-eczet 92
Gyümölcs-eczet 92
Főtt bor készítése 92
Rácz ürmös készítése 92
Finom pezsgő készítése 93
Mustár készítése 93
XII. Fejezet, A czukor tisztításáról általánosan
A czukorfőzésről 94
A darabos kristályczukorról 96
Fehér darabos jégczukor 96
Piros darabos czukor 96
Az illatos czukorról
Vaníliás czukor 96
Narancs-czukor 97
Kávés czukor 97
Rózsa-czukor 97
A czukormázról
Fehér kevert hideg máz 97
Piros máz 97
Barna máz 97
Zöld máz 98
Sárga máz 98
Hideg conserv-máz marasquinóval 98
Narancs-máz 98
Csokoládé-máz 98
A konyhában alkalmazott festékekről
Ibolyakék 99
Álkörmös 99
Parajzöld 99
Rózsalé 99
Cochenille czukorral 99
Sáfrán-szín 100