Kristina Ohlsson - Az 573-as járat

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Kristina Ohlsson - Az 573-as járat
1 980 Ft
A vásárlás után járó pontok: 40 Ft
Részletek

Fenyegető levelet találnak a Stockholmból New York felé tartó, négyszáz utast szállító Boeing fedélzetén. Azt követelik benne, hogy a svéd kormány vonja vissza egy bizonyos „biztonsági kockázatot jelentő egyén" kiutasítási határozatát. Ha ezt nem teszik meg, a gépet felrobbantják. A vészhelyzet elhárítói - köztük a szerző előző köteteiből ismert Alex Recht és Fredrika Bergman - csakhamar úgy érzik, hogy a lehetőségeik végére értek az idővel folytatott pokoli harcban. A helyzetet csak súlyosbítja, hogy az amerikaiak attól tartanak: akár a 2001-es terrortámadás is megismétlődhet...
Kristina Ohlsson a negyedik és ez idáig legjobb krimijét írta meg, ez pedig nem kevés, mivelhogy kezdettől fogva remekül ír.
Lotta Olsson, Dagens Nyheter
Még ha kitalált is a történet, éles képet ad a nyitott társadalom ingatagságáról és arról, milyen választások elé állítja az egyént és az országot.

 

Részlet a könyvből:
"Washington D. C., Amerikai Egyesült Államok
Kora este volt, amikor az 573-as számú járat elindult az Egyesült Államok felé. Bruce Johnson az irányítótorony ablakából végtelen hosszú leszállópályákat látott odalent. A teremben csend volt, és ő szinte észre sem vette, hogy visszatartja a lélegzetét. Még mindig nem kaptak utasítást. Még mindig nem tudták leszállhat-e a gép.
Bruce nézte a rendőrautókat, a mentő- és tűzoltókocsik hadát, amelyek a lehető legközelebb parkoltak a leszállópályához. Senki sem tudta, hogyan végződik majd a dráma. Vajon elszabadul a pokol? A terrorelhárítók fekete ruhás embereit nem látta, de tudta, hogy előreszegezett fegyvereikkel várnak a sötétben. Egy gondolat suhant át az agyán:
A túszokat lelőjük. Ez az első számú szabály."

Adatok
szerző
Kristina Ohlsson
cím
Az 573-as járat
kiadó
Animus Kiadó
kiadási év
2014
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
oldalszám
395
kötés
puha kötés
ISBN
9789633242360
sorozatcím
Skandináv krimik
Cikkszám
316163
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!