Lángi A. Mária - Trianon

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Lángi A. Mária - Trianon
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
9639337358
1 100 Ft
A vásárlás után járó pontok: 11 Ft
Részletek

Pár évtizedet éltem a napsugaras Kaliforniában, mint újságíró és Trianon kutató. Ez a kis könyv pár éves kutató munkám eredménye. A Stanfordi Egyetem könyvtárában és a hozzá tartozó Hoover Institute levéltárában és más levéltárakban kutattam. - Összegyűjtöttem a külföldi történészek, politikusok és közéleti személyiségek véleményét, akik az 1920. június 4-én létrehozott, igazságtalan "trianoni békeparancsot" elítélték és megbírálták.
Az elszakított Csallóköz a Szülőföldem, ahol már gyermekként megtapasztalhattam, hogy a "kisebbségi sors, keserű sors"! Ezt vittem magammal a nagyvilágba is... Az a szó, hogy "Trianon" fájó, sajgó seb volt a szívemben! Ez adta az erőt és bátorságot, hogy tanulmányt és kutatást folytassak, Trianonnal kapcsolatban. Minél jobban belemélyedtem a kutatásba, annál jobban rádöbbentem, hogy milyen igazságtalanul és kegyetlenül szétdarabolták Hazámat, a hazug, csaló és félrevezetett tájékoztatás alapján.
Kutatásom egy pályázattal indult el. A Cleveland-i Magyar Kongresszushoz tartozó Párpád Akadémia - trianoni pályázatot hirdetett 1993-ban. Kutatásom és tanulmányom eredményeként az első díjat megnyertem, és ennek a pályázatnak köszönhetem, hogy "rajba" lettem a trianoni kutatásnak. Ezáltal mind világosabban látom a XX. sz. magyarság nagy tragédiáját.
Ha végig utazom a Szülőföldemen és megtapasztalom a becsületes csallóközi nép kezemunkáját a határban, végtelen szomorúság borul a lelkemre... Arra gondolok, vajon egy angol, francia és mind azok, akik elrabolták szülőföldemet, - mit éreznének, ha a saját országukból szakították volna le őseik örökségét? A magyar kisebbségnek már az őseik ősei is ott éltek, véreztek és az ősi földben nyugszanak, ott - ahol, kései unokáiknak 81 éve csak a megaláztatás, a harc, a küzdelem jut a szép magyar nyelvért, iskolájukért és létezésükért! Segítsük és fogadjuk mindig szeretettel, elszakadt magyar Testvéreinket.

Adatok
szerző
Lángi A. Mária
cím
Trianon
kiadó
Szerzői magánkiadás
kiadási év
2001
oldalszám
176
kötés
puha kötés
Cikkszám
9639337358
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!