Lawrence J. Cohen - Játékos nevelés

Nincs raktáron
Lawrence J. Cohen - Játékos nevelés
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
978-615-5281-21-1
1 740 Ft
A vásárlás után járó pontok: 17 Ft
Részletek

A gyermek természetes nyelve, tanulásának és kommunikációjának legfontosabb eszköze a játék. Ha szeretnénk megérteni őt, közel kerülni hozzá, megtanítani neki valamit, segíteni nehézségei leküzdésében, akkor mindehhez elsősorban a játékon keresztül vezet út.
Szülőként számos helyzetben elkeseredettnek és tanácstalannak érezzük magunkat. Fogalmunk sincs, hogy az adott problémát mi okozhatja és hogyan oldhatnánk meg, sőt az is lehet, hogy eddigi beavatkozásaink csak tovább rontottak a helyzeten. Ám ahol már minden más próbálkozás kudarcot vallott, a jól megválasztott játék csodákat tehet.
A közös játék által segíthetünk a gyerekeknek abban, hogy kifejezzék az érzéseiket, mi pedig sokkal könnyebben megérthetjük azokat. Együttes erővel áttörhetjük a félelem, a gátlások és a harag kemény falát, hogy eljussunk a bensőséges kapcsolatig és a felszabadult örömig. Megerősíthetjük az önbizalmukat, megmutathatjuk nekik, mi mindenre képesek. Megtanulhatunk velük együttműködni anélkül, hogy dühvel és erőszakkal próbálnánk érvényt szerezni szándékainknak. A játékos nevelés számtalan szelíd és kreatív megoldást kínál azokra a helyzetekre, amikor elkeseredésünkben kiabálni, büntetni, esetleg ütni szoktunk - meg fogunk lepődni, hogy mennyivel hatékonyabbak leszünk, a gyerekek pedig mennyivel boldogabbak. És a játék segítségével gyógyíthatunk is, ha valami vagy valaki lelki sérülést, fájdalmat okozott nekik.
A világhírű pszichológus és játékterapeuta lépésről lépésre vezeti be az olvasót a játékos nevelés gazdag eszköztárába. Nemcsak egy gyerekbarát szemléletmódot ad át, de konkrét ötletek sokaságát is, melyek nagy hasznunkra lesznek úgy a hétköznapokban, mint a problémás helyzetekben. Nem kezeli tabuként azt sem, ami a felnőtt számára nehézséget jelenthet a közös játékkal kapcsolatban: a kimerültséget, az unalmat, az ötlettelenséget, a gátlásokat, a nevetségessé válástól való félelmet. Egyikkel sem vagyunk egyedül, nem kell szégyenkeznünk - és mindezek dacára mégis nekünk való a játékos nevelés, csak rá kell kapnunk az ízére!

Adatok
szerző
Lawrence J. Cohen
cím
Játékos nevelés
kiadó
Kulcslyuk Kiadó
kiadási év
2015
oldalszám
419
kötés
puha kötés
Cikkszám
303398
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Tartalom
Előszó 7
A játékos gyereknevelés értéke 9
Lépjünk be a gyerekek saját világába! 35
Kapcsolatteremtés 63
Erősítsük a gyerekek önbizalmát? 89
Kövessük a kuncogást! 113
Tanuljunk meg hancúrozni! 139
A valóság szüneteltetése: a szerepcsere 167
Több erőt a lányoknak - több kapcsolódást a fiúknak 193
Engedjük át a kezdeményezést! 219
Vagyük át az irányítást (amikor szükséges)! 245
Tanuljuk meg szeretni azokat a játékokat, amiket utálunk! 271
Fogadjuk el az erős érzéseket (a gyerekekét és a sajátunkat egyaránt)! 299
Gondoljuk újra a fegyelmezést! 333
Játékkal a testvérféltékenység ellen 361
Mi magunk is töltődjünk fel! 361
Jegyzetek 361