Lisa Halabi - A nők tartják az égbolt felét 1-2.

Nincs raktáron
Lisa Halabi - A nők tartják az égbolt felét 1-2.
Lisa Halabi - A nők tartják az égbolt felét 1-2.
Lisa Halabi - A nők tartják az égbolt felét 1-2.
Lisa Halabi - A nők tartják az égbolt felét 1-2.
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
9637253084
1 000 Ft
A vásárlás után járó pontok: 10 Ft
Részletek

Lisa Halabi előkelő arab-amerikai család sarjaként kiváltságos helyzetben nevelkedett, majd felvételt nyert a Princeton Egyetem első olyan évfolyamára, amely nőket is hallgatói közé fogadott.
Lisa 1974-ben építész-várostervezői diplomát szerzett. Két évvel később, amikor Jordániában tartózkodó apját látogatta meg, a repülőtér kifutópályáján bemutatták Husszein királynak. Az arab világban Mohamed próféta egyenes ágú leszármazottjaként számon tartott, köztiszteletnek örvendő és mérsékelt politikus hírében álló Husszein hamarosan megözvegyült- s egyszeriben ő lett a világ talán legjobb partija.
Amikor Husszein és Lisa újra találkozott, a férfi szerelemre gyúlt régi barátja sportos, szókimondó lánya iránt. A szenvedélyes udvarlás időszaka következett, majd Lisa Halabiból - akár a tündérmesében - Núr al-Husszein, Jordánia királynéja lett.
A nők tartják az égbolt felét egy olyan amerikai nő története, aki felesége és társa lett egy arab uralkodónak. Jóban-rosszban. Hiteles portrét rajzol a néhai Husszein királyról, aki egész életében a békén munkálkodott - egy háborúk dúlta régióban. Erőfeszítései azonban csak részben bizonyultak sikeresnek, hiszen a könyv is mutatja, miként vált egyre szélesebbé az Egyesült Államok és az arab nemzetek között tátongó szakadék.
A könyv egy elhivatott államférfi irigyelt asszonyának igaz története, egy királyi udvarban élő négy gyermekes anya megkapóan őszinte vallomása. Mindenekelőtt azonban egy igaz szerelem és egy asszony regénye, aki férjével együtt egy egész népet is megszeretett.

Adatok
szerző
Lisa Halabi
cím
A nők tartják az égbolt felét 1-2.
alcím
Őfelsége Núr, Jordánia királynéja
kiadó
Ulpius-ház Könyvkiadó
kiadási év
2005
oldalszám
620
kötés
puha kötés
megjegyzés
tulajdonosi bejegyzés
kiegészítő információk
Színes fotókkal illusztrált.
Cikkszám
297295
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!