M. Kiss Csaba - Boldogságkönyv

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
M. Kiss Csaba - Boldogságkönyv
1 490 Ft
A vásárlás után járó pontok: 30 Ft
Részletek

Tudták, hogy Magyarország Alaptörvényének szövegében nincs benne a boldogság szó?
Őszintén szólva, fogalmam sincs, más országokéban benne van-e, de hát mire lehet menni egy boldogtalan nemzettel? A magyar alaptörvényben elég hosszan sorolódik, mihez van joga a polgároknak, de konkrétan a boldogsághoz nincs. Pedig, ugye közhely, de - mint általában a közhelyek - igaz, hogy boldogság mindenkinek jár. Járni jár, mondják erre a cinikusok, csak nem jut.
Dehogynem! - állítom én. És veszem magamnak a bátorságot, hogy azt is kijelentsem: pont annyi jut, amennyit megteremtesz magadnak. És másoknak. írhattam volna a korszellemhez talán jobban illő módon, hogy annyi boldogságod lesz, amennyit elintézel, kikavarsz, kijársz, szerzel, lemutyizol magadnak. De nem akartam azt írni.
Szóval a boldogság mindenkinek jár, csak senki nem tudja garantálni. A hatalom sem. Mert senkinek nincs tuti boldogságreceptje. Viszont talán hasznos tudni, hogyan csinálják mások.
Ez a kötet nagyjából kétszáz rövid sztorit tartalmaz a boldogságról. Férfiak és nők, idősebbek és fiatalabbak, hívők és ateisták, gazdagok és szegények mesélnek, anekdotáznak saját boldogságélményeikről. Arról, hogyan csinálják ők.

Adatok
szerző
M. Kiss Csaba
cím
Boldogságkönyv
kiadó
Athenaeum
kiadási év
2017
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
oldalszám
326
kötés
kemény kötés, védőborítóval
ISBN
978-963-293-699-4
Cikkszám
446870
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!