Márai Sándor - Történelmi regények I-II.

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Márai Sándor - Történelmi regények I-II.
Márai Sándor - Történelmi regények I-II.
Márai Sándor - Történelmi regények I-II.
Márai Sándor - Történelmi regények I-II.
állapot
antikvár könyv, közepes állapotú
ISBN
963-208-791-7
1 200 Ft
A vásárlás után járó pontok: 12 Ft
Részletek

I. kötet
"Mert történés sokféle van az emberek életében - van olyan, amit csinálnak. És másik, amit csak elbeszélnek. És aztán van olyasféle emberi történet, amelyet nem csinálnak, amiről nem is beszélnek, de hallgatnak róla - olyan erővel és tudatossággal hallgatnak, ami több mint a cselekmény és a beszéd. Így készül az emberi világ, szóval, cselekedettel vagy nagy erejű hallgatással - nem mindig érthetően... Caesar... nem akkor cselekedett minden következménnyel, amikor csatákat vívott és hódított, hanem amikor gondolkozott és szövegezett. És Jézus sem akkor a legteljesebb amikor vándorol és beszél, hanem a néma tartalomban, ami lényéből árad ki a világra."
A kötetben szereplő első mű cselekménye Julius Caesar, a másodiké Jézus Krisztus és Pilátus alakja köré szövődik.

II. kötet
"Az történt, hogy... megértettem: a mi áldozatos munkánk hiábavaló, mert az ember nem olyan, ahogy a Santo Ufficio képzeli. Mély alázattal hiszem és vallom ma is, hogy a Teremtés tökéletes, és a Teremtő saját képére teremtette az embert. De kételkedem abban, úgy sikerült-e az ember, ahogy a Teremtő akarta? És abban is kételkedem, olyan-e, ahogy az Ördög tervezte? Attól tartok, az ember a saját feje szerint akar ember lenni. És akkor mi lesz velünk, szegényes és lelkes inkvizítorokkal?
Mert amíg él egy ember, aki elég nyakas ahhoz, hogy a kínzókamrában is megvesse azokat, akik kínozzák, megvallja a máglyán is azt, amiért megsütik: minden nemes igyekezetünk szó szerint füstbe megy. Nem a hitemben csalódtam, testvéreim, hanem a mesterségemben. Mindig nagy szomorúság, ha az ember megérti, hogy tanult mestersége hiábavaló."

Adatok
szerző
Márai Sándor
cím
Történelmi regények I-II.
kiadó
Helikon Kiadó
kiadási év
2002
oldalszám
675
kötés
vászon kötés védőborítóval
megjegyzés
könyvtári példány volt, első kötet ragasztása gyenge
sorozatcím
Márai Sándor művei
Cikkszám
190142
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Tartalom
I. kötet
Rómában történt valami 5
Harminc ezüstpénz 173
II. kötet
Erősítő 5
Ítélet Canudosban 183