Marjai Imre - Nagy kalózkönyv

Nincs raktáron
Marjai Imre - Nagy kalózkönyv
ISBN
9638224894
Részletek
Régmúlt idők tengeri megpróbáltatásai közé, vad csaták forgatagába hívja olvasóit a könyv. Az egykor volt hősök szinte életre kelnek. Marcona alakjuk elrémít, gonoszságuk felháborít, bajtársiasságuk tiszteletet ébreszt, leleményességükön elcsodálkozunk, kalandjaikban velük izgulunk. A zord időkben is felfénylik néha egy szép szerelem romantikája, vagy felcsattan a jóízű nevetés. Ámulunk azon a nagyszerű bátorságon, amellyel a gyenge ember törékeny hajóin nekivágott a még ismeretlen, ezernyi veszéllyel fenyegető tengernek, és irtózunk ugyanennek az embernek őrülettel határos kegyetlenkedéseitől. Olykor – ha méltatlanul is -szánjuk az elbukottakat. Egy bizonyos: közömbösek nem maradhatunk a kalózok útján járva.
Mesevilágnak tűnik mindez – holott valóság. Hiteles források adatai színesednek élővé a szerző tolla nyomán. Miközben együtt sírunk és nevetünk hőseinkkel, a történelem kevéssé
ismert területeiről is képet kapunk. Kalandkedvelő fiataloknak és a messzi múltba szívesen tekintő idősebbeknek egyaránt lebilincselő olvasmány a kalózok könyve.
Adatok
szerző
Marjai Imre
cím
Nagy kalózkönyv
alcím
Kalózok, hajók, tengerek
kiadó
Magyar Könyvklub
kiadási év
1994
oldalszám
195
kötés
kemény kötés
Cikkszám
684930
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!