Martin Rees - Kozmikus otthonunk

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Martin Rees - Kozmikus otthonunk
állapot
antikvár könyv, közepes állapotú
ISBN
9639429147
1 900 Ft
A vásárlás után járó pontok: 19 Ft
Részletek

Az a világegyetem, amelyben élünk, különös módon „biofilnak", vagyis az életet vendégszeretően fogadó világegyetemnek tűnik. Vajon miért? Martin Rees szerint az erre a kérdésre adandó válasz attól függ, hogy mi a válasz Einstein régi kérdésére: „Vajon tudott volna Isten másfajta világot teremteni?" Ez a hallatlanul lebilincselő könyv az „igen" válasz esetén lehetséges megdöbbentő következményeket veszi nagyító alá.
Rees alaposan megvizsgálja azt az elképzelést, hogy a mi világunk csak része egy hatalmas „multiverzumnak", vagyis a világegyetemek együttesének, amelyben a többi világegyetem túlnyomórészt nem rendelkezik élettel. Ebben az esetben az, amit a természet törvényeinek nevezünk, nem más, mint egy sor helyi jellegű szabály, amelyek saját ősrobbanásunk következményei. Ebben a megjelenítésben kozmikus otthonunk különleges, minden valószínűség szerint egyedi világegyetem, ahol az uralkodó fizikai törvények lehetővé tették az élet létrejöttét.
Rees azzal kezdi, hogy megvizsgálja Naprendszerünk természetét és egy sor olyan, ezzel kapcsolatos kérdést, mint például azt, hogy vajon véges vagy végtelen-e a mi világunk? Ezután előretekint a hosszú távú kozmikus jövőbe, mielőtt végigkövetné az oksági láncolatot a kezdetekig. Végül pedig megpróbálja kibogozni azt a paradoxont, hogy egész Világegyetemünk, amely minden irányban több mint 10 milliárd fényévre terjed ki, egyetlen végtelenül parányi foltból alakult ki.
MARTIN REES a Cambridge-i Egyetem kutató professzora, Nagy-Britannia királyi csillagásza, több kitűnő és népszerű tudományos és tudományos-ismeretterjesztő könyv szerzője. Magyarul megjelent könyvei A kezdetek kezdete és a Csak hat szám

Adatok
szerző
Martin Rees
cím
Kozmikus otthonunk
alcím
Miért éppen ilyen a világmindenség?
kiadó
Akkord Kiadó Kft.
kiadási év
2003
oldalszám
193
kötés
kemény kötés
megjegyzés
néhány lap foltos, hullámos
Cikkszám
9789639429352
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!