Mikszáth Kálmán - Galamb a kalitkában

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Mikszáth Kálmán - Galamb a kalitkában
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
9789632671529
Szerző további művei
Egy éj az Arany Bogárban 5
Farkas a Verhovinán 40
Páva a varjúval 68
Mindenki lépik egyet 100
Szomorú szép asszony 150
Galamb a kalitkában 155
Ne okoskodj, Pista! 213
Hosszú szerelem 262
800 Ft
A vásárlás után járó pontok: 8 Ft
Részletek

"Egyetlen asszonyt szeretni egy életen át majdnem annyit jelent, mint nem ismerni az asszonyokat" - írja Mikszáth. Márpedig ő - jelenlegi ismereteink szerint - csak egy nőt szeretett, azt a bizonyos Mauks Ilonkát, akit kétszer is feleségül vett. S be is bizonyosodik, hogy minden axióma sántít valahol, mert ennek a szellemes kijelentésnek sincs igaza Mikszáthra vonatkozóan. Ha valaki ismerte az asszonyokat, az éppen ő maga volt.
Ennek ékes bizonyítéka ez a kötet, amit az olvasó most a kezében tart. Mikszáth asszonyokat idéz meg, ha kell a históriai időkből, de még inkább a saját korából. Olyan ez a kötet, mint egy kis enciklopédia a nőkről. Az asszony, aki megcsal, és akit megcsalnak. A férj, aki mindig utoljára tudja meg. Hiúság, amely az asszonyok között a legveszedelmesebb. Házasság, amely nem indul jól és rosszul végződik. Egy romantikus szerelem, amely talán még jól is végződhet. Viszonzatlan szerelem és szerelmi háromszög. A nő, akit elcsábítanak, de az író igazságot szolgáltat...
Ez a könyv a legvégzetesebb emberi szenvedélyről, a szerelemről szól. A nőkről, s persze a férfiakról is. Hiszen a szerelemhez mindig ketten kellenek.

Adatok
szerző
Mikszáth Kálmán
cím
Galamb a kalitkában
kiadó
Lazi Könyvkiadó
kiadási év
2011
oldalszám
264
kötés
kemény kötés
megjegyzés
hullámos lapok
Cikkszám
9789632671529
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!