Mira Mehta - Gyakorlati jóga

Nincs raktáron
Mira Mehta - Gyakorlati jóga
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
963-8380-29-2
2 400 Ft
A vásárlás után járó pontok: 24 Ft
Részletek

Az Iyengar jóga egyik legelismertebb képviselője által összeállított gyakorlatias, könnyen követhető jógatanfolyam, lépésről lépésre fényképes illusztrációkkal.
A tudat ellazítása, a koncentráció erősítése, a stressz és a feszültségek csökkentése a jóga erejével. Az izmok erősödnek, a test rugalmasabbá válik, a keringés élénkül és az általános egészségi állapot javul.
Könnyen és biztonságosan kivitelezhető gyakorlatok, kifejezetten kezdők számára összeállítva.
Eredeti és hatékony gyakorlatsorok, egymásra épülő és fokozatosan nehezebbé váló gyakorlatok azok számára, akik otthon szeretnének gyakorolni.
Hadüzenet a stressznek. Az Iyengar jóga, korunk legelterjedtebb jógairányzata az egészség és a kiteljesedés időtlen filozófiájának üzenetét közvetíti mindannyiunk számára.

Rohanó életünk állandó feszültségei között igazi megnyugvást jelent a jóga, az ősi gyakorlati filozófia, amely az egészség és kiteljesedés érdekében egyesíti a test, a tudat és a szellem erőit. A kötet érthetővé és elérhetővé teszi a jógát bárki számára és jó alapot teremt az otthoni környezetben végezhető biztonságos és hatékony gyakorlás számára.
A jóga megmutatja, hogy a különböző testtartások (ászanák) gyakorlása révén, miképpen tehető a test rugalmassá és dinamikussá. A gyakorlatok könnyen követhetőek, összeállításuknál különös gondot fordítottak a kezdőkre. A könyv gyakorlatsora az egész testet átmozgatja, megdolgoztatja az izmokat, serkenti a vérkeringést, javítja az általános egészségi állapotot. Az eredmények nem pusztán fizikális jellegűek. A testtartások, lazító és légzőgyakorlatok egyre tökéletesebb elsajátításával derül fény a jóga igazi erejére, amellyel belső nyugalmat teremt, erősíti a koncentrációt, és növeli a feszültségekkel szembeni tűrőképességet.

- Az első rész, A testi egészség felé, 41 válogatott ászanát és ezek változatát mutatja be. A gyakorlatokat kezdők is könnyen elsajátíthatják, korra való tekintet nélkül. Minden lépésnél szerepelnek az alapvető technikák, így bárki könnyűszerrel megbírkózhat a gyakorlatokkal.
A következő fejezet, "A lelki béke felé", a légzés tudatosításának és szabályozásának egyszerűbb módszereit mutatja be.
- A második részben a szerző által különösen javasolt, kifejezetten kezdők számára összeállított tízhetes program szerepel. A gyakorlatsor ászanáinak és bevezető légzéstechnikáinak követését fényképes katalógus teszi bárki számára egyszerűvé.
- A könyvben szerepelnek a közönségesebb egészségügyi problémákra javasolt gyakorlat összeállítások is. Fejfájás, nyak- és válltájéki fájdalmak, hátfájás, csípőbántalmak könnyen és sikerrel orvosolhatók jógagyakorlatok alkalmazásával. Szerepel még a könyvben egy, kifejezetten a menstruáció idején végezhető gyakorlatsor is.
- Megtalálható a könyvben az otthoni gyakorláshoz elengedhetetlen segédeszközök leírása, de a gyakorlatok végzésénél különös figyelmet érdemlő biztonsági szempontok is. A tárgymutató alapján könnyen és gyorsan visszakereshető a kívánt információ.

Adatok
szerző
Mira Mehta
cím
Gyakorlati jóga
alcím
Lépésről lépésre a relaxáció, az egészség és a jó közérzet felé az Iyengar jóga módszerével
kiadó
Holló és Társa Könyvkiadó
kiadási év
1995
oldalszám
96
kötés
kemény kötés
kiegészítő információk
Színes fotókkal.
Cikkszám
984629
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Tartalom
Az Iyengar módszer alapjai 6
A jóga üzenete 8
A testi egészség felé 10
Ászanák 12
A lelki béke felé 50
Segédeszközök 53
Tízhetes program 54
Gyakoribb panaszok esetén alkalmazható ászanák 72
Tárgymutató 96