Móna István - Élettusa három tételben

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Móna István - Élettusa három tételben
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
9789639919471
1 440 Ft
A vásárlás után járó pontok: 14 Ft
Részletek

Ennek a könyvnek a szerzője azzal az abszurd ötlettel állt elő, hogy én írjak előszót a művéhez. „Ha nem jut eszedbe semmi, másolj ki valahonnan néhány sort! Csak ne valami hülye szakácskönyvből..."
Igen, ő az, aki az élet legbonyolultabbnak tűnő jelenségeit is lefegyverző egyszerűséggel tudja értelmezni.
Aki a legkilátástalanabb helyzetekből is megtalálja az egyetlen, üdvözítő, kivezető utat. Már akkor volt a fejében - vagy talán a lelkében - egy különleges GPS, amikor még azt sem tudta a világ, hogy mi az.
Senkit nem hagy hidegen a személyisége. Aki valaha is kapcsolatba került vele, vagy megszerette, vagy megutálta. Kritikus alkat, az átlagnál lényegesen fejlettebb problémafelismerő és -megoldó képességgel. (Machiavelli olykor önelégült mosollyal az arcán, elégedetten csettintene, ha látná őt munka közben.)
Nem kerüli a konfliktusokat, minden helyzetben kíméletlenül őszinte, és a végsőkig kiáll vélt vagy valós igazáért.
Önfejű, akarnok, makacs, rendíthetetlen, bárdolatlan, figyelmes, érzékeny, udvarias, nagylelkű. Remek ellenfél, kitűnő csapattárs. Olimpiai és világbajnok, maga és mások sikereinek kovácsa.
Kíméletlen ellenség és megbízható barát.
Dörzsölt öttusázó, igazi sportember. Lelkiismeretes, felkészült szakember és intuitív mentor.
Ravasz ügyvéd és egyenes jellem.
Keménykezű sportvezető és lágyszívű nagypapa.
Ő az, aki több mint tízkilónyi súlytöbblettől szabadított meg - kímélet nélküli futóedzései segítségével - közös munkálkodásunk kezdetén.
Ő az, aki annyira akarta a sikeremet, hogy az atlantai olimpia után - ahol „csak" ötödik lettem - hónapokig nem állt velem szóba, mert személyes kudarcának/sértésnek vette, hogy nem nyertem.

 

Négy világbajnoki csapat arany és egy csapat olimpiai bajnokság, mindez hatévi veretlenségbe, sőt verhetetlenségbe „csomagolva" - akár egész életére elég siker lehetne egy embernek...
De nem dr. Móna Istvánnak, aki fontos és erős láncszeme volt a Balczó-Móna-Török legendás öttusa-triónak, majd hihetetlen energiája nagy részét - a civil ügyvédsége mellett - az öt közül csak az egyik sportágra, a vívásra fordítva az egész magyar vívósport utóbbi húsz évének legsikeresebb menedzsere lett: bele véve Nagy Tímea aranyait is!
A fölöslegből pedig megírta ezt a könyvet.

Adatok
szerző
Móna István
cím
Élettusa három tételben
kiadó
Duna International Könyvkiadó Kft.
oldalszám
396
kötés
puha kötés
megjegyzés
borító sarkai picit megtörtek
kiegészítő információk
Fekete-fehér és színes fotókkal.
Cikkszám
682161
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!