Monte A. Melnick, Frank Meyer - Ramones - 22 év, 2263 koncert és mindaz, ami közben történt

-10%
Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Monte A. Melnick, Frank Meyer - Ramones - 22 év, 2263 koncert és mindaz, ami közben történt
3 990 Ft
3 591 Ft
Kezdete: 2019.03.14   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 72 Ft
Részletek

"Ha nem is volt szerencséd a CBGB-ben látni a Ramonest, azért egy-két albumukat talán megvetted, s miközben hallgattad, velük együtt énekelted az "I wanna be Seadted"-et. Minden bizonnyal volt Ramones pólód is. A Ramones valóságos intézménnyé vált, és a Spin magazin szerint ők a világ második legjobb zenekara. Beválasztották őket a Rock & Roll Hall of Fames-be is, és Grammy életműdíjjal is jutalmazták őket. A hetvenes években azonban igazi kívülállók voltak, valódi lázadók. Jóllehet ma már a Ramonest tartják az eszményi rock & roll zenekarnak, "fénykorukban" sokan félreértették őket, és Amerikában a rádiók bojkottálták a bandát.
A Ramones tagjai viszont igazi amerikai zenekarnak tartották magukat: külvárosi srácoknak, akik a tinédzserek elkeseredett életérzését szólaltatják meg. Radikálisan új, feszes hangzású, erőteljes látszólag primitív zenéjük elsöprő erővel szólalt meg koncerteken. A társadalom kitaszítottjai igazán otthon érezhették magukat egy ilyen bulin.
Ezt a kis könyvet átlapozva képekben és szavakban elevenedik meg a korszak, amikor ezek a mindenre elszánt zenészek egy teljesen új hangzást ismertettek meg a világgal, de megszólalnak itt roadie-k, feleségek, barátnők, haverok és rajongók is. A színpadi őrület mögött azonban mindig ott volt a biztos háttér, a megbízhatóan működő rendszer - a szerény kezdetektől a tragikus végig. Ezek a fotók, turnédokumentumok, plakátok és interjúk talán segítenek megérteni, hogy miként működhetett sikeresen egy ilyen, egyébként a mindennapi élet dolgaiban szinte teljesen életképtelen társaság, mint a Ramones." (Monte A. Melnick)

Adatok
szerző
Monte A. Melnick, Frank Meyer
cím
Ramones
alcím
22 év, 2263 koncert és mindaz, ami közben történt
kiadó
Cartaphilus Kiadó
kiadási év
2011
állapot
ÚJ
oldalszám
310
kötés
puha kötés
ISBN
9789632662237
Cikkszám
658907
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!