Mystery Gang - Megőrülök érted CD

Raktáron
Raktárkészlet:
2 db
Mystery Gang - Megőrülök érted  CD
állapot
ÚJ
ISBN
5999883602874
2 890 Ft
A vásárlás után járó pontok: 29 Ft
Részletek

A Mystery Gang 1998-ban alakult klasszikus gitár-dob-basszus felállású power trio, mely időről időre markáns megjelenéssel van jelen a nemzetközi véráramban. Az ’50-es évek legizgalmasabb fekete és fehér zenei világából táplálkozva mára kialakult egyedi, műfajt teremtő garage-jungle-rockabilly stílusuk, melyből sugárzik az urbánus nagyvárosi életérzés.

A kezdeti egy-két évben olyan példaképek bemutatásával kezdték, mint Carl Perkins, Johnny Cash vagy Buddy Holly, majd a saját dalok felé fordultak. Műsoraik Egri Péter énekes-gitáros szövegeire és dalaira épülnek.

Egy Japánban kiadott kislemez után Hot'n Wild Rockabilly Cuts című első albumuk 2001-ben jelent meg, ezt követte 2003-ban a Dig That Rock!, majd 2006-ban a saját szerzeményeket tartalmazó Jungle Fever. Mindhárom album külföldi kiadó gondozásában jelent meg. 2010-ben Live and Wild címmel koncertlemezt adtak ki. Hitelesen hozzák a kor manírjait, stílusuk színes, a rockabilly és a rock and roll mellé bejött a garage és a modern nagyváros lüktetését hozó jungle hatás is. Sikerrel szerepeltek többek között Londonban, New Yorkban, Milánóban és Párizsban is.

Könnyűzenei munkásságuk mellett filmzenéket is írtak az amerikai Townies és a Till Attila által rendezett Pánik című filmekhez. A zenekar filmszerepet kapott Goda Krisztina Csak szex és más semmi című vígjátékában. Az énekes-gitáros Egri Péter pedig Brenner szerepét alakítja Fonyó Gergely Made in Hungária című filmjében.

Túl 1500 nemzetközi koncerten Amerikától egész Európán át, valamint reklám- és filmzenéken: első magyar nyelvű lemezükkel, a Megőrülök érteddel egy elsöprő és meghatározó anyaggal rukkoltak elő!

Egri Péter - ének, gitár
Paszinger Zoltán "Singer" - nagybőgő, basszusgitár
Tamási László - dob

közreműködik:
Zana Zoltán "Ganxsta Döglégy Zolee" - rap

Adatok
előadó
Mystery Gang
cím
Megőrülök érted CD
kiadó
GrundRecords
kiadási év
2012
kötés
digipack
Cikkszám
5999883602874
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Tracklist

1. Dzsungelláz
2. Gitár peng az éjszakában
3. Megőrülök érted
4. Balhé
5. Dobban a szív
6. Vedd át a ritmust
7. Nem érlek el
8. Vigyázz - kész - rajt!
9. Hangosítsd fel!
10. Borzongás
bónusz:
11. Telepi gyerekek
12. Vedd át a ritmust