Negyedik technikakönyvem 4.

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Negyedik technikakönyvem 4.
állapot
ÚJ
ISBN
9789633283752
740 Ft
A vásárlás után járó pontok: 7 Ft
Részletek

„A gyerek észre sem veszi, hogy tanul, játéknak fogja fel az alkotó tevékenységet.”

Technikakönyvem 1-4. tankönyvcsalád szerzőinek célja, hogykorszerű, az alsó tagozatos kisiskolások életkori sajátosságaihoz igazodó taneszközöket készítsenek. A tankönyvek olyan megalapozott technikai felkészültséget alakítanak ki, melyek megfelelnek a tanulók életkorának, beállítódásának és egyéni adottságainak az első évfolyamtól a negyedik évfolyamig.

A tananyag ismeretanyaga a fokozatosság elve szerint épül fel, elősegíti, hogy a kisdiákok tapasztalatokat szerezzenek az őket körülvevő világról. A tantárgy tanításának főbb célkitűzései: a mindennapokban nélkülözhetetlen elemi ismeretek befogadása, a kézügyesség fejlődését szolgáló játékos tevékenységek, ahagyományok megőrzése, azok megbecsülése. A különböző anyagokkal való ismerkedés, azok feldolgozásához, átalakításához szükséges alapvető munkafogások ismerete, a szerszám- és eszközhasználat elősegíti a tanulók későbbi, a munka világában való boldogulását.

A munkáltatásra épülő órák között a jeles napokhoz, ünnepekhez kapcsolódó órák, illetve közlekedési ismeretek is visszatérően minden évfolyam tankönyvében szerepelnek.

A tankönyvek szerkezete jól tagolt, sok érdekes, játékos, feladatot kínálnak a tanulók sokféle tevékenykedtetésére, kihasználva a korosztály „cselekvési vágyát”.  Jól érthetők az utasítások. A színes ábrák, illusztrációk, fotók felkeltik a tanulók érdeklődését, fejlesztik esztétikai érzéküket.

A munkadarabok elkészítésekor olyan anyagokat használtunk, amelyeknek a beszerzése bármely iskola számára lehetséges. A családi életre és a munkára nevelés, a hagyományok ápolása, a környezetvédelem, a takarékos anyagfelhasználás és az újrahasznosítás fontossága kiemelt szerepet kapott az átdolgozás során.

Varázskezek, Jeles napok tankönyvi részek ragyogó lehetőséget biztosítanak az alkotókedv felébresztésére. Ezek a részek a napköziben vagy otthon a szabadidő hasznos eltöltését segítik elő.

A tanulási folyamatban követtük a módszertani szemléletváltást. A hagyományos, tanárközpontú oktatást igyekeztünk felváltani atanulóközpontú, cselekvésorientált munkavégzésre. Az egyéni tevékenykedés mellett több helyen megjelenik a csoportmunka, amely a feladatok megosztására, az egymásra való odafigyelésre, együttgondolkodásra nevel. A fogalomtár pontos, szakszerű meghatározásokat tartalmaz a tananyag elmélyítéséhez. A jó tankönyvből örömmel tanulnak a gyerekek, szívesen és hatékonyan tanítanak a pedagógusok.

Adatok
szerző
Balasi Bernadett, Sulák Istvánné, Szabó Anikó
cím
Negyedik technikakönyvem 4.
kiadó
Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet
kiadási év
2019
oldalszám
79
kötés
puha kötés
raktári szám
AP-042103
Cikkszám
9789633283752
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!