Nemere István - Náci bűnösök nyomában

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Nemere István - Náci bűnösök nyomában
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
963-947-798-2
490 Ft
A vásárlás után járó pontok: 5 Ft
Részletek

Ők azok, akik 1945-ben szinte nyomtalanul szétfolytak a levegőben. Ők azok, akiknek sikerült eljutniuk a nyugati megszállási övezetekbe, hogy ott hamis papírokkal megtévesszék a francia, angol és amerikai hatóságokat, majd lelépjenek és felszívódjanak - némelyek örökre.
Három nagy háborús bűnös további sorsát, három nagy üldözést, menekülést vagy elfogást írt meg a szerző lélegzetelállítóan izgalmas művében. Az első fejezet főhőse - "akit elfogtak" -, Adolf Eichmann, a történelem egyik legnagyobb tömeggyilkosa. A második rész főhőse - "aki eltűnt"-, Martin Bormann, Hitler helyettese.
A szerzőnek sikerült rekonstruálnia a dél-amerikai menekülés útvonalát és annak eseményeit, majd nemcsak Bormann halálát, de földi maradványainak kalandos utóéletét is leírja e lapokon. A harmadik rész főhőse - "aki megmenekült" -, doktor Mengele, az auschwitzi "halál angyala", szintén sokszázezres tömeggyilkos. A szerző leírja, hogyan tudott ez az ember harmincnégy éven keresztül rejtőzni sokfelé Dél-Amerikában úgy, hogy sohasem akadtak a nyomára, és már rég halott volt, amikor az üldözők végre lecsaphattak... már védtelen csontvázára.

Adatok
szerző
Nemere István
cím
Náci bűnösök nyomában
kiadó
Puedlo Kiadó
oldalszám
221
kötés
puha kötés
Cikkszám
609148
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!