Orhan Pamuk - Az új élet

ÚJDONSÁG
Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Orhan Pamuk - Az új élet
1 240 Ft
A vásárlás után járó pontok: 25 Ft
Részletek

"Borges intellektuális vénáját ötvözi egybe Gabriel Garcia Márquez mámorító líraiságával." (The Wall Street Journal)

"Egy napon elolvastam egy könyvet, és ettől az egész életem megváltozott... láttam a másik életre nyíló ajtó küszöbénél kiszivárgó fényt, láttam mindent, amit már ismertem, és mindent, amit még nem... Mindazt, amit addig tanultam, minden, amiben addig hittem, megszűnt érték lenni... de azért csak folytattam az olvasást, mert minél inkább előrehaladtam a könyvben, annál jobban megértettem, hogy olyan útra tévedtem, ahonnan nem lehet visszafordulni."
Oszmant, az ifjú narrátort egészen felkavarja ez a titokzatos olvasmány. Évekig bolyong Törökországban, bejárja a legelhagyatottabb helyeket, s mindvégig ugyanaz az őrült szerelem és remény hajtja. Különös kalandokon át vezet az útja egészen addig a napig, amíg meg nem érti, hogy az új világ, amelyre oly igen vágyik, talán nem is egyéb, mint maga a fényes halál...
Az elképesztő fordulatokban gazdag, nyugat-európai hagyományokra épülő, finom humorú misztikus regény eleven és valósághű képet fest a keletről, a mai Törökország életéről, belső viszonyairól.
Az idén Nobel-díjjal jutalmazott Orhan Pamuk Törökország legnevesebb szerzője. A mindössze 54 éves író munkásságát García Marquez, Umberto Eco és Franz Kafka írásművészetéhez hasonlítják méltatói. A több mint negyven nyelven megjelenő és legnevesebb irodalmi díjakkal kitüntetett szerző politikai nézeteinek is gyakran ad hangot, míg műveiben "Európa és az iszlám Törökország egymásra talál". A fehér vár, Az új élet és a Hó című regényeit már magyarul is olvashatjuk.

Adatok
szerző
Orhan Pamuk
cím
Az új élet
alcím
Irodalmi Nobel-díj, 2006
kiadó
Ulpius-ház Könyvkiadó Bt.
kiadási év
2006
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
oldalszám
449
kötés
puha kötés
ISBN
963-725-313-0
Cikkszám
105252
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!