Petróczi Gábor, Sókiné Kovács Éva - A kulcsember – Az iskola lelke: az iskolatitkár

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Petróczi Gábor, Sókiné Kovács Éva - A kulcsember – Az iskola lelke: az iskolatitkár
6 300 Ft
A vásárlás után járó pontok: 126 Ft
Részletek

Bár létezik iskolatitkár képzés, a nevelési-oktatási intézményekben ennek elvégzése nem alkalmazási feltétel: egy egyszerű érettségivel is bárki iskolatitkár lehet, a munkájához tartozó ismereteket ebben az esetben menet közben, a gyakorlatban kell elsajátítania. Könyvünk nekik segít: gyakorlatiasan magyarázza el azokat a munkafolyamatokat, amelyek a tapasztalatok szerint a legtöbb problémát képesek okozni, legyen szó akár például a KIR moduljairól, vagy arról, hogyan tudunk egyszerűen tájékozódni a számítógépünkön található több ezer fájl között.


Ebben a kötetben mi, társszerzők: iskolatitkár és igazgató, közös cél elérése érdekében szövetkezett munkatársakként arra törekedtünk, hogy bemutassuk az iskolatitkári gyakorlatban a hagyományosan bevált módszereket, de emellett kevésbé általánosan használt lehetőségeket is bemutassunk napi gyakorlatunk részeként, sőt egészen új kommunikációs lehetőségekre is ráirányítsuk olvasóink figyelmét.   Ezért kötetünkben megkíséreljük bemutatni az intézményi titkári tevékenység legfontosabb szegmenseit: sorba vesszük alapvető feladataikat, áttekintjük munkakörük legfontosabb elemeit, kapcsolattartó és kommunikációs szerepüket.

  • Bemutatjuk azokat a korszerű titkári munkamódszereket, amelyek a digitális kultúra fejlődésével megkönnyítik és meggyorsítják a titkár munkáját.
  • Mintákat mutatunk be az iskolatitkári tevékenység adatkezelési tevékenységével, az intézményvezetői határozatok előkészítésével kapcsolatban.
  • Kitérünk az intézményi titkár tanulók és szülők ügyeivel kapcsolatos ügyintéző tevékenységének legfontosabb elemeire.
Adatok
szerző
Petróczi Gábor, Sókiné Kovács Éva
cím
A kulcsember
alcím
Az iskola lelke: az iskolatitkár
kiadó
Raabe
kiadási év
2017
állapot
ÚJ
oldalszám
120
kötés
puha kötés
ISBN
9786155824111
Cikkszám
854664
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!