Philippa Gregory - Az állhatatos hercegnő

Nincs raktáron
Philippa Gregory - Az állhatatos hercegnő
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
978-963-266-282-4
1 680 Ft
A vásárlás után járó pontok: 17 Ft
Részletek

Catalina, a spanyol infánsnő, akit még gyermekkorában eljegyeztek Arthur walesi herceggel, alig tizenöt évesen érkezik Angliába, a Tudorok udvarába. Az ifjú házasok kezdeti idegenkedése szenvedélyes szerelembe csap át - csakhogy történetük hamarosan szomorú fordulatot vesz. Arthur merész kívánsága azonban meghatározza hitvese további sorsát...
Aragóniai Katalint úgy ismerjük, mint VIII. Henrik első feleségét, akitől a király végül nagy nehézségek árán elvált, mivel az asszony nem szült neki fiúörököst. Az uralkodó ezután elvette Boleyn Annát, Katalin pedig az udvarból elűzve, magányosan töltötte utolsó éveit, bár mindvégig angol királynénak, Henrik törvényes hitvesének tekintette magát.

Philippa Gregory azonban, ahogy rajongói már megszokhatták, most is szokatlan szemszögből ábrázolja a történelmet. Újabb sikerregényében nem a válás viszontagságaitól meggyötört, idősödő asszonyt ismerhetjük meg, hanem az ifjú hercegnőt, a vonzó és eszes, elszánt és állhatatos lányt, akit arra neveltek, hogy Anglia királynéja legyen, s aki addig küzd, míg meg nem szerzi azt, ami hite szerint megilleti.
A romantikus történelmi regényeiről világszerte ismert szerző ezúttal is mély átéléssel rajzolja meg egy erős jellemű, céltudatos, de érző szívű nő életteli portréját.

Adatok
szerző
Philippa Gregory
cím
Az állhatatos hercegnő
kiadó
Cartaphilus Könyvkiadó
kiadási év
2013
oldalszám
526
kötés
kemény kötés védőborítóval
sorozatcím
Carta Light
Cikkszám
675956
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Tartalom

A Walesi hercegné 7
A várakozó hercegné 243
Újra hercegné 315
Katalin, Anglia királynéja 375
A szerző jegyzete 523