Popper Péter - A rejtőzködő lélek keresése - Pszichológiai írások

-15%
ÚJDONSÁG
Raktáron
Raktárkészlet:
2 db
Popper Péter - A rejtőzködő lélek keresése - Pszichológiai írások
állapot
ÚJ
ISBN
9789632481944
3 950 Ft
3 358 Ft
Kezdete: 2021.05.27   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 34 Ft
Részletek

Az Ingovány – melynek alcímét választottuk címadónak– a szerző megjegyzése szerint „a pálya végén bandukoló pszichológus egyetemi tanár kétségeiről szól”. Megírására a szerzőt a megismerés vágya sarkallta. Kérdéseket tesz fel, és próbál rájuk válaszolni. Mi marad meg egy emberből? Minden, ami energia: gondolatai, érzései és tettei. És mi vész el? Minden, ami anyagi forma: a test eltűnik az időben. És az ismert mécseshasonlat, melyet a szerző több könyvében is megtalálunk: az eloltott mécses másnap ugyanazzal a lánggal ég?
A könyv másik írása a Ne menj a romok közé – a megszakadt kapcsolatok tragikuma, az emberi élet legfontosabb jelensége, az érzelmek, az összetartozás tudománya. Fontos tapasztalatait fogalmazza meg életünkről: a valóságban, a jelenben éljünk, ne a múltban, ami már nincs, és ne is a jövőben, ami még nincs.
A Lélek és gyógyítás a lelki betegségek gyógyításával foglalkozik, elemzi a pszichoterápia módszereit, és azt is, hogy kiből lesz, lehet jó pszichoterapeuta. Végül egy korai Popper-tanulmány, a Kriminálpszichológia zárja a kötetet.

Adatok
szerző
Popper Péter
cím
A rejtőzködő lélek keresése
alcím
Pszichológiai írások
kiadó
Saxum Kiadó
kiadási év
2012
oldalszám
384
kötés
kemény kötés védőborítóval
Cikkszám
9789632481944
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!