Rajzolás és ábrázolás 2. - munkafüzet a vizuális kultúrához

Nincs raktáron
Rajzolás és ábrázolás 2. - munkafüzet a vizuális kultúrához
állapot
ÚJ
ISBN
9789633282229
1 090 Ft
A vásárlás után járó pontok: 11 Ft
Részletek

A tankönyvcsalád munkafüzeteit olyan iskolák is eredményesen tudják használni, ahol nincs lehetőség mindenféle anyag és eszköz kipróbálására, a Rajzolás és ábrázolás munkafüzeteinek segítségével ugyanis el tudják sajátíttatni a gyerekekkel a vizuális nyelvi kifejezőeszközök használatát, le tudják olvastatni ezeket híres művészeti alkotásokról.

A cél, hogy a gyerekek tudjanak nyitottá válni a másság, a másképp-gondolkodás felé, legyenek képesek befogadni minden újat és érdekeset. Fejlődjön a finommotorikus mozgásuk, sajátítsák el a bátor, határozott vonalvezetést. (A legtöbb problémát a gyerekek számára ugyanis az jelenti, hogy „a kezük nem arra megy, amerre szeretnék.”)

A feladatsorokat úgy állították össze a szerzők, hogy megoldásuk közben a kevésbé tehetséges gyerekek is sikerélményhez jussanak, a tehetségesebbek pedig lehetőséget kapjanak a továbbgondolásra, továbbfejlesztésre, kísérletezésre, önkifejezésre.

Az első évben az élmény megjelenítésén van a hangsúly, a tanári segítség csak indirekt lehet; tehát nem szabhatjuk meg, mit rajzoljanak a gyerekek, legfeljebb a hogyanban nyújthatunk segítséget.

A második évben a Rajzolás és ábrázolás már arra törekszik, hogy az adott feladatokon, feladatsorokon keresztül az eddig megismert technikákat egyre finomabban, egyre kifinomultabban alkalmazhassák, technikai ismereteiket bővíthessék, megismerjenek újabb technikákat és bátran kísérletezzenek.

Adatok
szerző
Fodorné Baráth Zsuzsa - Tóthné Simon Zsuzsa
cím
Rajzolás és ábrázolás 2.
alcím
munkafüzet a vizuális kultúrához
kiadó
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet
kiadási év
2015
oldalszám
79
kötés
puha kötés
nyelv
magyar
raktári szám
AP-022208
Cikkszám
9789633282229
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!