Reinhard Gerer - Nagy szakácsok kis fortélyai

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Reinhard Gerer - Nagy szakácsok kis fortélyai
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
9638224835
850 Ft
A vásárlás után járó pontok: 9 Ft
Részletek
Mitől lesz rágós a hagymás rostélyos? Hogyan őrzik meg szép színüket a megfőzött zöldségfélék? Mitől lesz szép hullámos a bécsi szelet? Talán banálisnak hangzó kérdések ezek, igazából azonban a főzés alapkérdései. Reinhard Gerer, a bécsi mesterszakács minderre választ ad ebben a könyvben. Olyan ötletekkel szolgál, olyan fogásokra tanítja meg az olvasót, amelyeket semmilyen más szakácskönyvből nem lehet elsajátítani. Olyan titkokat oszt meg velünk, amelyek az apró, ámde döntően fontos különbségeket eredményezik főzés főzés között. A "nagy szakácsok kis fortélyai" felbecsülhetetlen értékűek. Ezeknek a fogásoknak az elsajátításával még a főzésben gyakorlatlanok is eljuthatnak az ételkészítéstől az igazi konyhaművészetig.
Adatok
szerző
Reinhard Gerer
cím
Nagy szakácsok kis fortélyai
kiadó
Magyar Könyvklub
kiadási év
1994
oldalszám
141
kötés
kemény kötés
Cikkszám
9638224835
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Tartalom

Előszó

5

Néhány szó a könyv használatáról

7

A szerzőről

9

Alma

11

Almás rétes

12

Angolna

12

Aroma

12

Articsóka

13

Avokádó

15

Bécsi szelet

16

Borjúmirigy

19

Borjúszegy

20

Bors

21

Brokkoli

22

Burgonya

22

Cikória

24

Citrom

24

Citrusfélék

25

Császármorzsa

26

Csirke

26

Daragaluska

27

Dinnye

28

Dió

29

Élesztő

29

Fagyasztás

31

Fokhagyma

31

Fólia

33

Fűszerek

34

Fűszernövények

35

Gomba

36

Gombóc

37

Gratin (csőben sütés)

40

Grillezés

41

Hagyma

43

Hal

46

Hasábburgonya

49

Homár

49

Hús

51

Húsgombóc (levesbetét)

53

Hüvelyesek

54

Kacsa

54

Kagyló

55

Káposzta

55

Karfiol

56

Kaviár

57

Kelbimbó

58

Keményítő

58

Kenyér

59

Kivajazás

60

Krém

61

Languszta

61

Lazac

61

Leveles tészta

62

Leves

63

Liszt

65

Magvak

66

Máj

66

Majonéz

67

Mártások

68

Mázak

70

Mennyiségek

71

Omlett

72

Omlós tészta

73

Osztriga

73

Palacsinta

76

Paprika

78

Paradicsom

78

Párizsi szelet

79

Piskóta

79

Pisztráng

80

Pörkölt

82

Puding

82

Rántás

83

Rétes

84

Rizs

85

Sajt

88

Saláta

89

Salzburgi galuska

91

Serpenyők

92

93

Spárga

93

Steak (hirtelen sült marhahússzelet)

97

Sültek

100

Sütés

100

Sült kolbász

101

Sütés fritőzben

102

Szárnyasok

104

Tejszínhab

104

Tészta

106

Tojás

110

Tojáshab

114

Torma

116

Törökparadicsom

116

Túró

117

Vaj

118

Velő

119

Vese

120

Virsli

120

Zöldségek

121

Zsemlekocka

124

Zsiradék

125

Táblázatok

127

Fűszertáblázat

128

Zöldségnaptár

142

Gyümölcsnaptár

144