Oberfrank Ferenc - Rékai Jenő - Drágakövek

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Oberfrank Ferenc - Rékai Jenő - Drágakövek
2 400 Ft
A vásárlás után járó pontok: 48 Ft
Oberfrank Ferenc - Rékai Jenő
Drágakövek
antik (Műszaki Könyvkiadó), 1984
216 o., + 16 tábla színes melléklet,
kemény kötés, jó állapotú
néhány lap alja kicsit hullámos
Részletek
„A drágakövek világa az élettelen anyag költészete.” – olvashatjuk a műben. A drágakő legtöbbször ásvány: különösen szép ásvány. Szépsége minden korban megfogta, megbabonázta az embert. Hogy gyönyörködhessen benne, értékes fémbe foglalta, úgy hordta: nyakban, kézen, ruháján. Hatalmi jelvényeket, királyi koronát díszítenek, ékesítenek a legszebb kövek. S mennyi vér, izgalom, kaland jelzi egy-egy híresebb darab útját.
A megtalált kő a legtöbbször persze még nem viselhető – meg kell munkálni; vágni, formázni, csiszolni kell. Csodálatosan szép szakma jött létre e feladatok ellátására.
A „Drágakövek” első kiadása óta számos hallgató végzett sikeresen azokon a szakmai tanfolyamokon, amelyeken a könyv anyagát segédeszközként használták. Ez is indokolta az újabb kiadást. Tíz év alatt a drágakőtudományban, az iparban és a kereskedelemben is rengeteg változás történt: ezeknek is helyet kellett kapniuk az új kiadásban. Különösen a gyémántról szóló részt kellett alaposan átdolgozni, kiegészíteni. Helyet kapott számtalan új szintetikus kő, utánzat és fantáziacsiszolású kő ismertetése, át kellett dolgozni a drágakövek mérhető adatait közlő táblázatokat.
A mű kiváló szakkönyv, de nem csupán az. Ajánljuk mindazoknak, akik szeretik a szépet: a szép ékszert, ékköveket, és többet akarnak tudni róla; az ásványok kedvelőinek: gyűjtőknek és érdeklődőknek is.
Adatok
Cikkszám
259127
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!