Richard H. Thaler, Cass R. Sunstein - Nudge

Nincs raktáron
 Richard H. Thaler, Cass R. Sunstein - Nudge
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
978-963-9912-23-6
1 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 20 Ft
Részletek

A kötet úttörői ötleteket ad a döntéstervezés új tudományának alkalmazására, amelyek jobb öntések irányába ösztökélhetik az embereket, akik ezáltal boldogabbak, egészségesebbek és szabadabbak lesznek.
Nap mint nap hozunk döntéseket, befektetéseinktől a gyerekek iskoláztatásán vagy a napi étrendünkön át egészen az általunk legfontosabbnak tartott ügyekig. Sajnos sokszor rosszul választunk. A szerzők ennek okát abban látják, hogy emberek vagyunk, fogékonyak különböző torzításokra, és ez gyakran hibákhoz vezet. Tévedéseink révén sokszor szegényebbek leszünk vagy kevésbé egészségesek; gyakran hozunk rossz döntést oktatási és egészségügyi kérdésekben, pénzügyeinkkel, hiteleinkkel vagy hitelkártyáinkkal kapcsolatban, de még a családunkat vagy bolygónkat érintő ügyekben is.
Thaler és Sunstein egy másik lehetséges világba hív minket: oda, ahol tudják, hogy az emberek tévedhetnek. A szerzőpáros megmutatja, hogy ha ismerjük az emberek gondolkodását, akkor tervezhetünk számukra olyan környezetet, amelyben maguk, családjuk és társadalmuk számára is jobb döntéseket hozhatnak. Az élet legfontosabb területeiről vett szemléletes példákkal bizonyítják, hogy a választástervezés kedvezőbb irányba ösztökélhet bennünket, anélkül hogy korlátozná választásunk szabadságát. A Nudge újszerű - se nem jobb-, se nem baloldali - nézőpontot ajánl heves vitát kiváltó kérdésekről, egyének és kormányzatok számára egyaránt. A kötet az elmúlt évek egyik legelgondolkodtatóbb és legprovokatívabb könyve.

Adatok
szerző
Richard H. Thaler, Cass R. Sunstein
cím
Nudge
alcím
Jobb döntések egészségről, pénzről és boldogságról/A pénzügyi válság után
kiadó
Manager Könyvkiadó
kiadási év
2011
oldalszám
263
kötés
puha kötés
Cikkszám
460832
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!