Robin Hayfield - Homeopátia

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Robin Hayfield - Homeopátia
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
963-548-175-6
1 440 Ft
A vásárlás után járó pontok: 14 Ft
Részletek

A homeopátia - útmutató a mindennapi egészségmegőrzéshez többféle úton-módon szolgálhatja az olvasót, függően attól, hogy használója milyen igényekkel veszi kézbe a kötetet, és hogyan közelíti meg az egészség és a betegség fogalmát.
A bevezető megismertet a homeopátiának nevezett gyógyítási rendszer alapjaival és azzal, hogy miként alakult ki jelenlegi formája. A homeopátia otthoni alkalmazására, a különféle homeopátiás szerekre és azok megválasztására vonatkozó általános tájékoztatást nyújt a 16-17. oldal.
Az első fejezet: Egészség és jó közérzet kiterjed modern korunk egészségvédelmének olyan fontos vonatkozásaira, mint az étrend, az életmód, a gyógyszerfogyasztás, s stressz és az immunrendszer jelentősége.
A második fejezet: a homeopátia alkalmazása gyermekeknél: az alkat..., - bemutatja a homeopátiás szerválasztás sajátos, otthon is alkalmazható, gyermekeknél különösen eredményes módszerét. E módszer inkább az egyes gyermekek személyiségére és alkattípusára összpontosít, mint az adott betegség megállapítására és annak tüneteire.
A harmadik fejezet: A leggyakoribb bántalmak kezelése gyakorlati útmutató több mint ötven általánosan előforduló megbetegedés és egészségkárosodás felismeréséhez és kezeléséhez, a magas láztól a súlyos depresszióig. A 48-51. oldalról megtudhatjuk, hogy hol találhatjuk meg a könyvben az egyes betegségeket és a hozzájuk tartozó homeopátiás szereket. A betegségek részletes jegyzéke az 53. oldalon olvasható.
A negyedik fejezet: Útmutató a homeopátiás szerekhez, melyben mintegy hatvan általánosan használt szer leírását olvashatjuk, köztük a harmadik fejezetben említett valamennyi készítményét is. Az összes készítmény listája a 99. oldalon található.
A Homeopátiás házi patika a 138-139. oldalon felsorolja az otthoni használatra való legalapvetőbb homeopátiás szereket és egyéb készítményeket, és megismertet tárolásuk és felhasználásuk módjával is.
A homeopátia, a hasonszenvi gyógymód évszázadok óta ismert. A természetgyógyászokhoz hasonlóan a homeopaták is kizárólag természetes anyagokkal - sókkal, fémekkel, kőzetekkel, állati és növényi eredetű anyagokkal - erősítik az emberi szervezetet: kiindulási anyagot speciális hígítási-dinamizálási folyamattal aktivizálják, majd oldatok, tableták, pirulák, esetleg kenőcsök formájában alkalmazzák.

Adatok
szerző
Robin Hayfield
cím
Homeopátia
alcím
Útmutató a mindennapi egészségmegőrzéshez
kiadó
Magyar Könyvklub
kiadási év
1995
oldalszám
143
kötés
kemény kötés
Cikkszám
338692
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!