Rudolf Steiner - A Máté-evangélium

Raktáron
Raktárkészlet:
3 db
Rudolf Steiner - A Máté-evangélium
állapot
ÚJ
ISBN
9638697121
2 200 Ft
A vásárlás után járó pontok: 40 Ft
Részletek
Első előadás - A népek áramlása Atlantisz után. Irániak és turániak. A Zarathusztra-individualitás.
Második előadás
A tér és az idő titkai. Hermész és Mózes bölcsessége. Turániak és héberek. Harmadik előadás
Thot-Hermész és Mózes kölcsönhatása mint egy kozmikus folyamat tükröződése. A héber nép titka. Az emberi gondolkodás az isteni látás visszfénye. A régi szellemi látás erői behúzódnak az ember belső szerveződésébe. Az öröklődés számtörvénye a nemzetségek sorában.
Negyedik előadás
Az óhéber istenek megismerése. Ábrahám és Melkizedek. A héber nép keletkezése mint a kozmosz keletkezésének tükröződése. A Krisztus-eseményt előkészítő fő- és mellékáramlatok. Jeshu ben Pandira.
Ötödik előadás
Jeshu ben Pandira és az esszénusok beavatása. A 7-es és a 12-es szám. A kozmikus viszonylatok tükröződése az emberiség fejlődésében. A vér titka a nemzetségek sorában és a kozmikus tér titkai.
Hatodik előadás
A Lukács-evangéliumbeli és a Máté-evangéliumbeli Jézus átöröklésvonalának nemzetségsora. Fokozatok az isteni-szellemiség behúzódásakor egy emberi individualitásba és kitágulásakor a kozmoszba. Az ember isteni-szellemi mivolta és a földi Adám. A nemzetségek vérében csörgedező, személyeket összekötő emlékezet. A názárénusok és az esszénus települések. Jeshu ben Pandira tanítványai. Mathai és Nezer. A két Jézus-gyermek.
Hetedik előadás
Az emberi képességek tökéletesedésének fokozatai és törvényei. (A nyolcas ösvény.) A beavatás lényege a kereszténységet megelőző misztériumokban. Alászállás a fizikai testbe és kiterjeszkedés a kozmoszba. A megvakulás és a csalóka képek veszélye. A hierofantosz 12 segítőtársa. A Krisztus-esemény lesz majd a szabadság kiindulópontja. Krisztus az új beavatás beteljesedése és példaképe.
Nyolcadik előadás
Az esszénus beavatás. A beavatás három fokozata. A történelmi Krisztus-esemény kiviszi a külvilágba a misztérium-titkokat. Krisztus megkísértésének fokozatai. Malkut és a mennyország. A gazdag én.
Kilencedik előadás
A Krisztus-esemény mint történelmi tény. Az én-beavatás. Az evangéliumok misztérium-könyvek. Krisztus élete a világtörténelem nagy színterén éli át a beavatást. Gyógyítások. A hegyi beszéd kilenc boldogsága.
Tizedik előadás
Az emberi én erőinek fokozatos ellátása misztérium-ismeretekkel. A tanítványok felvezetése a magasabb világokba. A négyezrek és az ötezrek megvendégelése. A Mennybemenetel. Krisztus csak egyszer jelenik meg fizikai testben. Étertestben fog ismét megjelenni. A boldogságok. A gyógyítások. A mennyei kenyér. Új esszénusok. Hamis messiások.
Tizenegyedik előadás
Krisztuson keresztül tanító és éltető erők áramlanak be a kozmoszból. A tanítványokra átáramló hatása és felnövekedésük. Péter hitvallása. Az ember fia és az élő Isten Fia. Az emberközösségek rendező erői etikai-morális-szellemi viszonylatok alapján. Krisztus kivezeti tanítványait a makrokozmoszba. A Nap-logosz előzőleg tanításként elhangzó erői a golgotai misztérium következtében valóságosan és élő formában áramlanak alá. Felnövekedés a mennyek országába.
Tizenkettedik előadás
Az ember felemelkedése isteni magasságokba és isteni-szellemi lények aláereszkedése emberi lelkekbe és testekbe. A Krisztus-lény és a két Jézus-gyermek. Az evangélisták négy nézőpontja a Krisztus-tények leírásánál, a négyféle beavatásnak megfelelően. A Jordán-keresztelőnek és Krisztus életének és halálának lefolyása mint a beavatás két szakasza. Feltámadásakor Krisztus a földi létet átható és lélekkel átitató szellemnek mutatkozik. A Nap aurája a Föld aurájában. Az emberben lehetséges isteni nagyság. Ami az emberhez illő a Máté-evangéliumban.
Adatok
szerző
Rudolf Steiner
cím
A Máté-evangélium
kiadó
Genius Kiadó
kiadási év
2006
oldalszám
248
kötés
puha kötés
Kiadói kód
GA 123
Cikkszám
9799638697126
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!