Rudolf Steiner - A karmikus összefüggések ezoterikus vizsgálata V.

Nincs raktáron
Rudolf Steiner - A karmikus összefüggések ezoterikus vizsgálata V.
állapot
ÚJ
ISBN
9789639772052
2 490 Ft
A vásárlás után járó pontok: 25 Ft
Részletek
Karmikus-kozmikus összefüggések ezoterikus vizsgálata

Első előadás
Civilizációnk tévedése. Az ősi bölcsesség. A misztériumokban való megvilágosodás és az ősi tanítók. Holdlények és naplények. Nézőpontok az emberi sors megértéséhez. Garibaldi.

Második előadás
Az Akasa-krónika. A Nap negatív tere és a naplények. A hierarchiák együttműködése és az emberre gyakorolt hatásuk a halál után. A halál utáni életben az étertest megragadja a csillagok titkait. A csillagok morális és éteri írása előkészíti és kidolgozza az ember későbbi szerveit. Az egyik földi életből a másikba vezető lelki összefüggések ezeknek az erőknek a változása. A betegség lényegének meglátása.

Harmadik előadás
Az ember élete fizikai testében, a természet rendjének birodalmában és szellemi testében a magasabb hierarchiák birodalmában. A szellemi világ képei és tettei feltárulnak az ember előtt, leszállásakor felkeltik benne a kiegyenlítés vágyát. A Golgotai Misztérium és a mohamedanizmus. Az arabizmus és a keresztes hadjáratok befolyása Európa gondolkodásmódjára. A tudományok és művészetek ápolása Harun al Rasid udvarában. Verulami Bacon és Amos Comenius. A lelkek fejlődése korszakról korszakra. A történelmi szemlélet realitásai.

Negyedik előadás
Az emberi természetet csak a kozmosz megértése révén érthetjük meg. Példák a tetteknek az egyik életből a másikba való átvitelére. Garibaldi társai. Lord Byron. Marx. Muavija - Wilson. A kétszer születettek. A Nap misztériumáról szóló elveszett drámai eposz: Az ember lényének változása az intellektus feláldozása révén. Maurice Maeterlinck Rudolf Steinerről.

Az antropozófia, mint a világban és az emberben élő szellemiség megismerésének alapja, és mint a morális és vallásos élet lelki impulzusa

Ötödik előadás
Az első Goetheanum megsemmisülése és a dornachi Karácsonyi Gyűlés 1923/24-ben az antropozófiai mozgalom új impulzusa. Az ember lénye a halál és az újabb születés közötti életben, a �halál, a �földi élet eltűnése és a �csillagok három szemszögéből szemlélve, az imagináció, az inspiráció és intuíció megismerési fokának alapján. A Hold-szféra. Az emberiség ősi tanítóival való találkozás. Strader alakjának az ősképe. A lélek beletágulása a kozmoszba, majd visszatérése a földi életbe, az új inkarnáció első csírája. A másoknak okozott fájdalom átélése.

Hatodik előadás
A gyógyítás. A Merkúr-szféra titka. A Vénusz-lét szférája. A Nap-élet. Az emberben lévő gonoszság kiegyenlítése ebben a szférában.

Hetedik előadás
A Nap-régió hierarchiája. Krisztus bekapcsolódása a Napszférába. Az emberi lélek felemelkedése a Mars-, Jupiter- és Szaturnusz-létbe. Az új földi élet karmájának kialakulása,ezeknek a régióknak legmagasabb hierarchiáit szemlélve. A karma individuális megformálása e három szféra révén, három példán bemutatva: Voltaire (Mars), Victor Hugo (Szaturnusz) és Eliphas Levi (Jupiter).

A karma, mint az emberi élet sorsának kialakítása

Nyolcadik előadás
A hold-szféra és az emberiség ősi tanítói. A karma első csírái.

Kilencedik előadás
A karma elrendezése a csillagok világában.

Tizedik előadás
Az emberi lelkek belenövekednek a szellemi hierarchiákba a bolygószférákba való felemelkedésük folyamán. Az ember mint a világtörténelmi fejlődés hordozója. A Jupiter-bölcsesség szférája. Heinrich Heine. Voltaire. Goethe. Elihas Levi.

Tizenegyedik előadás
A karma hatásai a világtörténelemben. A Szaturnusz-szféra és a Szaturnusz lényeinek kozmikus-univerzális emlékezőképessége. friedrich Schiller. Ersnt Haeckel. Victor Hugo.

Tizenkettedik előadás
A karma jelentősége az egyes emberi életben. Az elmúlt és a létesülő karma. Példák az Életutamból: a mértantanár, Lord Byron, Garibaldi.

Tizenharmadik előadás
Az éber gondolati élet, az álmodó érző élet és az alvó akarati élet. Emlékezés és nyelv. Az élet korszakainak viszony a születés előtti élethez és a régebbi földi élethez. Történelmi fejtegetések saját karmánk megfigyeléseivel kapcsolatban. Harun al Rasid és Verulami Bacon. Amos Comenius. Woodrow Wilson.

Tizennegyedik előadás
A karma kutatásának módszertana.

Tizenötödik előadás
A felébredés és elalvás pillanatainak viszonya a karmikus múlthoz és a létrejövő karmához. A karma alvás közben történő alakulása. Gyógyító megismerések.

Tizenhatodik előadás
Morális-lelki magatartásunk hatásai a halál és az újabb születés közötti életben, változásuk a hierarchiákkal való kapcsolatunk révén. A múlt karmájának működése a fej megformálásában. A létrejövő karma az anyagcsere-végtagrendszerben. Pestalozzi. Az antropozófia kulturtörténeti feladata.
Adatok
szerző
Rudolf Steiner
cím
A karmikus összefüggések ezoterikus vizsgálata V.
kiadó
Genius Kiadó
kiadási év
2008
oldalszám
247
kötés
puha kötés
Kiadói kód
GA 239
Cikkszám
9789639772052
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!