Rudolf Steiner - A világtörténelem szellemi háttere

Raktáron
Raktárkészlet:
4 db
Rudolf Steiner - A világtörténelem szellemi háttere
állapot
ÚJ
ISBN
9632122267
2 200 Ft
A vásárlás után járó pontok: 22 Ft
Részletek

Ebben a könyvben Rudolf Steinernek két különálló előadássorozatát adjuk át az olvasónak. Az első könyv igen jelentős abból a szempontból, hogy Steiner ezeket az előadásokat az 1923. december 24-étől 1924. január 1-ig tartó Karácsonyi Gyűlés alkalmával esténként mondta el a jelenleveknek. Ily módon ezeknek gondolatmenetei szervesen kapcsolódnak a Karácsonyi Gyűlés délelőtti előadásaihoz, megbeszéléseihez, amelyek az Antropozófiai Társaság újraalapításának legfontosabb dokumentumai.
A második könyv előadásai - bár 13 évvel korábban hangzottak el - mégis azonos gyökérről sarjadtak, s ebből látszik, hogy Rudolf Steiner szellemi látása, gondolkodása és az előadásmód is mennyire koherens. A történelem fejlődésében az emberlény alakulása, a tudat és a gondolkodás evolúciója, valamint az ember lelki lényének egyre bonyolultabba válása mutatkozik meg. A fejlődés hátterében pedig annak a magasabb világnak a tényeit és lényeit tapasztalja Rudolf Steiner, akiknek számunkra nagyon is áttekinthetetlen működése eredményezi az emberiség földi történetét mint szimptómát. Ha megpróbálunk e kérdések lényegébe betekinteni, talán arra az eredményre is juthatunk, hogy a nagyon bonyolult, szövevényes, sok zsákutcát is tartalmazó, sokszor vértől csöpögő emberi történelem mégiscsak az ember szellemének és lelkiismeretének tisztulásához vezet.
A világon ma is tombol a gonoszság, s az ember szeme elé a kísértők csábító képeket vetítenek, amelyek a vágyak tévútjaira vezetnek és elhomályosítják a tudatot, az emlékezést és egy világosabb, jobb jövő lehetőségének reményét. A történelemnek Rudolf Steiner által feltart szemlélete és ennek az ember és a világ sorsára gyakorolt hatása mégis okot ad arra, hogy bizalommal legyünk egy isteni világterv iránt, amelyet azonban nekünk kell megvalósítani. Mindennapi problémánk, hogy jelenlegi emberi Énünk a tudatunkban, érzésvilágunkban és a még meglehetősen homályos akarati lényünkben lassan születendő szabadságunkkal mit tud kezdeni. Az Én óriási felelőssége az, hogy e szabadságból eredően az említett világtervet teljesen elronthatja vagy beteljesítheti.

Adatok
szerző
Rudolf Steiner
cím
A világtörténelem szellemi háttere
kiadó
Genius Kiadó
kiadási év
2003
oldalszám
264
kötés
kemény kötés
Cikkszám
9789632122267
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!