Rudolf Steiner - Makrokozmosz és mikrokozmosz

Nincs raktáron
Rudolf Steiner - Makrokozmosz és mikrokozmosz
állapot
ÚJ
ISBN
9632060741
2 000 Ft
A vásárlás után járó pontok: 20 Ft
Részletek
A régi beavatási módszerek arra irányultak, hogy felélesszék az emberi lélekben szunnyadó képességeket, amelyekkel átléphetők a megismerés határai a fizikai világ mögötti szellemi világ keresésére. Rudolf Steiner ezekben az előadásokban két különböző utat jellemez: a misztikus befelé fordulás útját és az eksztázis útját. Kifejti a mindkettővel kapcsolatos veszélyeket, és rámutat a modern emberiség tudatának megfelelő egyetlen útra.
Mivel a mai ember tudatos lény lett, saját fejlődését is tudatosan kell kézbe vennie. Ha tanítóra van szüksége, akkor már más a vele való kapcsolata, mint a régebbi módszereknél, amikor a tanító vagy vezető elvett valamit az általa irányított embertöl, vagy hozzáadott valamit, és ezáltal az önállótlan lett. Mert aki ma ezt az utat, a beavatás útját járja, az csupán olyan értelemben bízza rá magát szellemi tanítójára, mint, mondjuk, egy matematika tanárra. Feltételezi, hogy a tanító többet tud, mint ő.
Ezt az előadás-sorozatot Rudolf Steiner 1910-ben a Teozófiai Társaság bécsi tagozatának megalapítása alkalmával tartotta.
Mivel az előadásokat szűkebb körű hallgatóságnak tartotta, feltételezhette a szellemtudományos alapfogalmak bizonyos fokú ismeretét.
Adatok
szerző
Rudolf Steiner
cím
Makrokozmosz és mikrokozmosz
kiadó
Genius Kiadó
kiadási év
2003
oldalszám
246
kötés
puha kötés
Kiadói kód
GA 119
Cikkszám
9789632060743
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!