Salman Rushdie - Sátáni versek

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Salman Rushdie - Sátáni versek
2 300 Ft
A vásárlás után járó pontok: 46 Ft
Részletek

"A forradalom után nem lesznek órák; mindet összetörjük. Az óra szót töröljük szótárainkból. A forradalom után nem lesznek születésnapok. Minek? Újjászületünk, mindannyian, attól fogva életünk végéig a Könyörületes Isten szemében mindannyian egyidősek leszünk. Elhallgat, mert alant eljött a nagy pillanat: az ostromlók a puskásokhoz értek. Most elcsendesedtek a puskák: az emberek végtelen sora, a felkelt tömegek óriáskígyója bekeríti, átöleli és kiszorítja az őrökből a szuszt, fegyvereikbe a halálos keleplést belefojtja. Az Imám mélyet sóhajt.
-Elvégeztetett.
A palota fényei kihunynak, amint a tömeg közeledik. Az emberek ugyanolyan hengerlő sebességgel jönnek, mint azelőtt. Akkor irtózatos hang emelkedik az elsötétült palotából: magas, éles, átütő jajveszékelés, ami aztán üvöltésbe mélyül, ordításba csap, harapós hullámai meglovagolják a levegőeget, a város minden repedésébe befeszül. Aztán mint valami tojáshéj, megnyílik az aranykupola, kiröppen belőle a feketén fénylő, fekete szárnyú mitológiai emberalak, haja szabadon száll, olyan hosszú mint az Imámé, csa az fehér, emez meg fekete: Al Lat - érti meg Gibreel. - Elhagyta Ayesha porhüvelyét.
- Öld meg! - parancsol az Imám."
A Sátáni versek 1988-as megjelenése óta a szólásszabadság jelképe. Számos kiadást ért meg, népszerűsége mindmáig töretlen, ami azt bizonyítja, hogy nem botránykönyv, és nem istenkáromló fertelem, hanem a 20. század megkerülhetetlen, rendkívüli jelentőségű irodalmi alkotása.
Valójában miről is szól a híres Sátáni versek?
Arról, hogy a jó és a rossz édes útitársak, elválaszthatatlan kebelbarátok. És arról, hogy a világ korántsem fekete-fehér, igen-nem. A fátyolról, mely mögé halandónak nincsen betekintés. A vallás zászlaját alantas indokokból lobogtatókról. A véres komolykodókról. Arról is, hogy ha létezik pokol, tömve van az Isten nevében acsarkodó, gyilkos indulatú fanatikusokkal, és hogy ánnadó csúcsforgalom van a jó szándékkal kikövezett széles utakon. Szól a keleti és nyugati világ közti vergődésről, az egyéniség tehetetlen dühű feszengéseiről, de mindenek felett a megváltozó és átkozott, istenes, istentelen, kíngyönyörűséges szerelemről..

Adatok
szerző
Salman Rushdie
cím
Sátáni versek
kiadó
Konzorcium Kiadó
kiadási év
2004
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
oldalszám
686
kötés
kemény kötés védőborítóval
ISBN
963-549-082-8
Cikkszám
774083
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!