Sándor István - A vadló és rokonai

Nincs raktáron
Sándor István - A vadló és rokonai
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
9786155392054
940 Ft
A vásárlás után járó pontok: 9 Ft
Részletek

Tudósok, ​természetvédők és állatkerti szakemberek nemzetközi összefogása és hatalmas erőfeszítése kell ahhoz, hogy egy kis híján kipusztított állatfaj sorsát megváltoztassák. Szerencsére elmondható ez a megmaradt, utolsó vadlófajról, a Przewalski-lóról is. Ha alig több mint 100 évvel ezelőtt nem fog össze néhány állatkertben és rezervátumban dolgozó elhivatott szakember, ma nem élne igazi vadló a Földön, csak elvadult háziló.
Az utolsó vadló megmentésének története nem egyszerűen egyetlen állatfajról szóló történet. Jelkép is egyben. Annak jelképe, hogy a kitartó munka sikerrel jár, hogy mégiscsak megóvható a pusztuló vadvilág. A kötet szerzője, Sándor István avatott szakértője a Przewalski-lovaknak. Része volt a Hortobágyi Nemzeti Park területén fekvő Pentezug rezervátum állatkertekből érkező vadlovainak ide szállításában, elhelyezésében.
Az Állatkerti Kötetek a Természetért sorozat legújabb kötetéből emellett megismerkedhetünk a közelebbi és távolabbi lórokonsággal; bemutatásra kerülnek a zebrák, vadszamarak és az elvadult házilovak is.

Adatok
szerző
Sándor István
cím
Sándor István - A vadló és rokonai
kiadó
Fővárosi Állat- és Növénykert
kiadási év
2015
oldalszám
128
kötés
puha kötés
sorozatcím
Állatkerti Kötetek a Természetért
kiegészítő információk
Színes fotókkal illusztrálva.
Cikkszám
243320
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!