Sántha Attila - Székely szótár küssebb s nagyobbacska gyermekeknek és cinkáknak

-10%
Nincs raktáron
 Sántha Attila - Székely szótár küssebb s nagyobbacska gyermekeknek és cinkáknak
állapot
ÚJ
ISBN
9786155814495
3 990 Ft
3 591 Ft
Kezdete: 2021.04.24   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 36 Ft
Részletek

"Agyafúrt detektívvel és Kotoka professzorral erősen különleges dolgok esnek meg, kétszer es meg kell menteniük véres harcok során Székelyországot a kínai gyarmatosítóktól, miközben azt es meg kell fejteniük, hova lettek el a cegaollók, vagy hogy miért ment ki a ház az ablakon. Kalandos és bolondos egy tankönyü, az biztos! De nem kell bérezelni, akkor sem, ha érted, mi az a tankönyü, s akkor sem, ha nem.

SÁNTHA ATTILA 1968-ban született Kézdivásárhelyen. Számos kötet szerzője, székely tájnyelvi verseivel iskolát teremtett. 2004-ben megjelentette a Székely szótárt, 2018-ban pedig a Bühnagy székely szótárt, amely azóta több újranyomást ért meg. 2018-ban Magyar Arany Érdemkereszttel, 2019-ben József Attila-díjjal tüntették ki.

"E könyv célja az, hogy a székely gyermekek visszatanulják nyelvjárásukat egy olyan korban is, amelyben a televízió, a rádió standard magyarja úgy nyírja ki a helyi sajátosságokat, hogy nem marad utána más, csak por és hamu.""

Szeretnéd megtanulni azt a nyelvet, amit csak kevesen értenek, s ami elvezet a székelyek titkos barlangjába? Olvasd ki ezt a kalandregényt, s egy kinccsel leszel gazdagabb!"

Adatok
szerző
Sántha Attila
cím
Székely szótár küssebb s nagyobbacska gyermekeknek és cinkáknak
kiadó
Előretolt Helyőrség Íróakadémia
kiadási év
2019
oldalszám
114
kötés
kemény kötés
Cikkszám
282227
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!