Sarah Turnbull - Kezdjük újra Párizsban!

ÚJDONSÁG
Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Sarah Turnbull - Kezdjük újra Párizsban!
780 Ft
A vásárlás után járó pontok: 16 Ft
Részletek

Sarah a kilencvenes évek közepén, egy sármos francia kedvéért Párizsba utazik a messzi Ausztráliából. Bár a nyelvet nem beszéli, a "baráti látogatás" oly nagyszerűen sikerül, hogy Sarah nemcsak a fiúba, de Párizsba is beleszeret. Azonban szertelen öltözködése, egyenes modora, rossz kiejtése nem arat sikert a flancos vacsorapartikon, sőt szerelme vidéki családjának körében sem, ahol mindvégig éreztetik vele: ő csak egy külföldi. Sarah mégsem adja fel, több fronton is elszántan küzd az elismerésért, miközben a legnagyobb divattervezőkkel készít interjút, ellesi a francia konyha fortélyait, és a kényes párizsi ízlés szerint is méltó társa lesz Frédéricnek. A pikáns humorral és öniróniával fűszerezett útinaplóból az is kiderül, hogy miért szeretjük ezt a néha elegáns dámának, máskor kiélt utcalánynak öltöző Párizst, a flört hazáját.
A Kezdjük újra Párizsban! egy "idegenbe szakadt" fiatal lány kezdeti csetlés-botlásait, a divat fővárosának különc eleganciáját, a "csigaevő" franciák bájos vagy éppen dühítő szokásait mutatja be, miközben találóan fogalmaz a kultúrák közötti különbségekről, a beilleszkedés nehézségeiről.
Sarah Turnbull ausztrál újságírónő sokáig televíziós riporterként dolgozott Sydneyben, majd Franciaországba költözött, és egy helyi napilapnál helyezkedett el. Bár elsős egyetemista korában megbukott francia nyelvből, ma Párizsban élő sikeres író. A Kezdjük újra Párizsban! az első könyve.

Adatok
szerző
Sarah Turnbull
cím
Kezdjük újra Párizsban!
kiadó
Ulpius-ház Könyvkiadó
kiadási év
2007
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
oldalszám
332
kötés
puha kötés
ISBN
978-963-254-013-9
megjegyzés
borító sarka picit megtört
Cikkszám
172696
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!