Sári László (Su-la-ce) - Lin-csi apát minden szava

-15%
Nincs raktáron
Sári László (Su-la-ce) - Lin-csi apát minden szava
állapot
ÚJ
ISBN
9789634056928
4 990 Ft
4 242 Ft
Kezdete: 2021.08.02   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 42 Ft
Részletek

Lin-csi apát gondolatai azért váltak az utóbbi évtizedekben több nyelven is páratlanul népszerűvé, mert a 9. századi kínai bölcselő útmutatásai a mi 21. századi életünkben is kiválóan alkalmazhatók. 
Ez a szokatlanul egyszerű nyelven fogalmazott, nagyon gyakorlatias filozófia mindig a lényegről szól: a létezés és a boldogulás legégetőbb kérdéseiről. Ritka alkalom, hogy efféléről könnyed, szellemes hangvételű írás kerüljön a kezünkbe, ami ugyanakkor felemelő vagy éppen megrendítő élménnyel is szolgál. Olykor a megszólalások humora, máskor líraisága vagy éppen drámai ereje ragadja magával az olvasót. 

"Ha nem állt volna szerzetesnek, bizonyára rablóvezér lett volna belőle" - állítják Lin-csi apát életrajzírói. Nem tudjuk pontosan, mikor született, de azt tudjuk, hogy mielőtt a 867-es esztendő februárjának egyik napján "a végső nyugalomba" távozott, mind a tíz égtáj felé legyintett egyet-egyet, és kényelmesen megigazította magán szerzetesi öltözetét. 
Rá jellemző, kifejező búcsú volt ez. Fanyar, de könnyed és méltóságteljes. Mint amilyen a kínai bölcselet legeredetibb gondolkodójának, Keleten és Nyugaton is máig legnépszerűbb mesterének minden szava, minden egyes megnyilvánulása.

Adatok
szerző
Sári László (Su-la-ce)
cím
Lin-csi apát minden szava
kiadó
Európa Könyvkiadó
kiadási év
2017
oldalszám
504
kötés
kemény kötés
Cikkszám
9789634056928
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!