Simon-Székely Attila - Lélekenciklopédia I. - Világvallások lélekképzetei

-10%
Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Simon-Székely Attila - Lélekenciklopédia I. - Világvallások lélekképzetei
állapot
ÚJ
ISBN
9789634140016
5 990 Ft
5 391 Ft
Kezdete: 2021.04.24   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 54 Ft
Részletek

A Lélekenciklopédia betekintést nyújt a világ nagy mítoszaiban, vallásaiban, a filozófiában és a tudományos gondolkodásban meglévő lélekfelfogások világába. Sajátos tartalma folytán egyedülállónak tekinthető a magyar és nemzetközi tudományos és kultúrtörténetben, valamint az enciklopédikus szakirodalomban is. Az enciklopédia szócikkei az adott terület lélekábrázolásait, -értelmezéseit bemutató, több oldalt kitevő, érdekes, olvasmányos, a laikus olvasó számára is érthető tanulmányok.
Ez a mű nem vallási vagy mitológiai lexikon - erre mutat rá az alcíme is: A lélek szerepe az emberiség szellemi fejlődésében -, hanem olyan tudástár, amely a lélekre vonatkozó összes képzetet ismerteti, illetve ezekkel kapcsolatban a szellem, lehelet, pszichikum, tudat, öntudat, eszmélet, éberség, tudattalan, tudatalatti, test, szív, élet, halál, újjászületés, halhatatlanság, szellemek, démonok, ördögök, túlvilág, égi világ, alvilág fogalmait is, interdiszciplináris, sőt, multidiszciplináris (azaz néprajzi, filozófiai, pszichológiai, pszichiátriai, teológiai, antropológiai, természettudományos stb.) szemszögből.

A Lélekenciklopédia egyszerre tudományos monográfia, tanulmány, referenciaanyag, tankönyv és ismeretterjesztő munka is. A kiváló szerzők, lektorok és szerkesztők munkájának tulajdoníthatóan páratlan, egyedi alkotás, de azért is, mert a témában nem állnak rendelkezésre hasonló szakkönyvek, tankönyvek, oktatási segédanyagok, jegyzetek vagy elektronikus források. Ennek megfelelően az általános műveltséget formáló és pedagógiai hatékonysága kiemelkedő, mivel érdekes, olvasmányos, leíró jellege folytán az olvasó figyelmét leköti, ugyanakkor megragadó stílusban oktat, közvetít új ismereteket, információt mind a szakember, mind pedig a nem szakértő számára is. A Lélekenciklopédiát emiatt az egyetemeken, kutatóintézeteken, vallási felekezeteken kívül még az emberiség csodálatos kultúrája iránt érdeklődő Olvasó figyelmébe is ajánlom.

Adatok
szerző
Simon-Székely Attila
cím
Lélekenciklopédia I. - Világvallások lélekképzetei
alcím
A lélek szerepe az emberiség szellemi fejlődésében
kiadó
L'Harmattan Kiadó
kiadási év
2015
oldalszám
656
kötés
puha kötés
sorozatcím
KÁROLI KÖNYVEK
Cikkszám
403915
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!