Edmond Bordeaux Székely - Az Esszénus Béke Evangélium IV.

Nincs raktáron
Edmond Bordeaux Székely - Az Esszénus Béke Evangélium IV.
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
0968414737
1 100 Ft
A vásárlás után járó pontok: 11 Ft
Részletek

1928-ban történt, hogy Edmond Bordeaux Székely először francia nyelven publikálta Az Esszénus Béke Evangélium Első Könyv ősi kéziratának fordítását, amit a Vatikán Titkos Levéltárában talált, a határtalan türelem, a tévedhetetlen tudományosság, és a biztos ráérzés eredményeként. Ennek történetét mondja el, Az Esszénus Béke Evangélium Felfedezése című könyvében. Ennek az ősi kéziratnak az angol nyelvű változata1937-ben jelent meg, és az óta a kis könyvecske bejárta a világot. Számos nyelvre lefordították, és minden évben egyre több és több olvasót hódított meg, míg ez ideig (1981-ford.) egyedül csak az Egyesült Államokban, több mint egy millió példányban kelt el, minden kereskedelmi reklámozás nélkül. Majdnem ötven év telt el az első francia nyelvű fordítás után, míg a Második és Harmadik Könyv megjelent, és ezek úgyszintén az Esszénus irodalom klasszikusaivá váltak.
A Negyedik Könyv, A Választott Tanításai, meglepetésként fogja érni azokat az olvasókat, akik tudtak Dr. Székely 1979-ben bekövetkezett haláláról. Ha filológus, vagy tudós vagy régész lennék bizonyára, adhatnék valamilyen magyarázatot. De én cs az Ő hűséges famulus amanuensis-e vagyok, és azok a rendelkezések, amiket rám hagyott világosak és egyértelműek: "Két évvel a halálom után publikálni fogod Az Esszénus Béke Evangélium Negyedik Könyvét." Ez minden, és én most teljesítem az Ő kívánságát.
A Negyedik Könyv, A Választott Tanításai, egy másik töredékét képviseli annak a teljes kéziratnak, ami arámi nyelven található a Vatikán Titkos Levéltárában, és ó-szláv nyelven a Habsburg Királyi Levéltárban, (jelenleg az osztrák kormány tulajdona). A könyv kiadásának elhúzódását illetően, csak feltételezhetem, hogy Dr. Székely úgy akarta, hogy e kortalan igazságok élő realitása egyedülállóan megmutatkozzék anélkül, hogy akár a fordítás is elhomályosítaná. Azt mondja az első könyv 1937-es első londoni kiadásának előszavában, hogy "ezt a részt a többi előtt adtuk ki, mert ez az a rész, amire a szenvedő emberiségnek legnagyobb szüksége van manapság." Talán hasonlóképpen, a negyvennégy évvel későbbi nyugtalan világnak, éppen Az Esszénus Béke Evangélium e Negyedik Könyvére van szüksége.
Idézzük újra Dr. Székely szavait: "Nincs mit hozzátennünk ehhez a szöveghez. Önmagáért beszél. Az olvasó, aki e lapokat tanulmányozza, és összpontosítva követi, érezni fogja e mély igazságok örök életerejét, és hathatós bizonyítékát, amikre az emberiségnek jelenleg nagyobb szüksége van, mint ezelőtt valaha is."
"És az igazság majd tanúskodik önmagáért."

Adatok
szerző
Edmond Bordeaux Székely
cím
Az Esszénus Béke Evangélium IV.
alcím
A kiválasztott tanításai / Negyedik könyv
kiadó
Living Earth Élő Föld Kft.
kiadási év
1999
oldalszám
63
kötés
puha kötés
Cikkszám
9780968414737A
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Tartalom
Előszó 7
Az Esszénus Egyesülések 10
Az Élet Ajándéka a Szerény Fűben 20
A Hétszeres Béke 30
A Szent Folyamok 41