Szvámi Ráma, Dr. Rudolph Ballentine, Dr. Szvámí Adzsaja - Jóga és Pszichoterápia - A tudat evolúciója

-15%
Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Szvámi Ráma, Dr. Rudolph Ballentine, Dr. Szvámí Adzsaja - Jóga és Pszichoterápia - A tudat evolúciója
3 990 Ft
3 391 Ft
Kezdete: 2020.09.19   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 68 Ft
Részletek

A jóga a legősibb, töretlen rendszer, mely az akaratlagos fizikai és mentális uralommal, s a módosult tudatállapotok elérésével foglalkozik.
A jóga pszichológiájában központi helyet foglal el az az elképzelés, miszerint több különböző létezési szint van, és mindegyik képes megfigyelni és irányítani az alatta lévőt. Számos ilyen szint létezik a mindennapi gondolkodás síkján túl. A jóga és meditáció munkája és játéka e magasabb szintek szisztematikus felfedezése, fejlesztése és a velük való kísérletezés.
A leírásokban öt fő szint jelenik meg. Az ősi iratokban "burkoknak vagy kósáknak" nevezik ezeket, mivel a fejlettebb szint az azt megelőzőn belül létezik. Minden egyes burok beborítja és elhomályosítja a sokkal finomabb tudatot, amely bensőjében létezik. Ez az öt szint vagy burok átíveli az emberi természet teljes spektrumát. Az általuk kialakított folytonosság egyfajta lépcsőzetes létrát alkot, amely minden fejlődés és növekedés alapja.
A fejlődés egy egységes folyamat: a biológiai evolúció az egysejtűtől az emberig, a pszichológiai evolúció a gyermektől a felnőttig, a terápiás evolúció a mentális betegségtől az egészségig, és az egyetemes tudatosság kifejlődése a misztikus jógiban mind beletartoznak ebbe a fejlődési folyamatba. Mindegyikük a hosszú út egy lépésével foglalkozik. Mindegyik az egésznek egy részletét írja le.

Adatok
szerző
Szvámi Ráma, Dr. Rudolph Ballentine, Dr. Szvámí Adzsaja
cím
Jóga és Pszichoterápia
alcím
A tudat evolúciója
kiadó
Danvantara Kiadó
kiadási év
2020
állapot
ÚJ
oldalszám
299
kötés
kemény kötés
ISBN
9789639858350
Cikkszám
830349
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!