Tormay Cécile - Bujdosó könyv

Nincs raktáron
Tormay Cécile - Bujdosó könyv
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
9789639690738
1 980 Ft
A vásárlás után járó pontok: 20 Ft
Részletek
Tormay Cécile a XX. század első felének legnagyobb magyar írónője. Leghíresebb könyve a Bujdosó könyv címet viseli. A könyv 1918. október 31-től, naplószerűen írja le az eseményeket egészen 1919. agusztus közepéig, a Tanácsköztársaság bukásáig. A bujdosó ő maga, aki számkivetve bolyongott, de mindig hazai földön, feje fölött a kommunizmus halálos ítéletével.

A könyv hitelesen ábrázolja az akkori történéseket, kik, milyen célból, kiknek a támogatásával, segítségével csinálták az őszirózsás forradalmat, milyen állapotok uralkodtak ebben az időben Budapesten, és hogy Károlyiék miként készítették elő a terepet a kommunistáknak. A Tanácsköztársaság alatt az írónőnek már menekülnie, bujdósnia kellett, de ennek ellenére folytatja feljegyzéseit a proletárdiktatúra kegyetlenségeiről, borzalmairól, hazugságairól.

Mindenki figyelmébe ajánljuk ezt a könyvet, hisz egy átlagos ember sajnos nagyon keveset tud ezekről az eseményekről. Ebben a könyvben viszont egy olyan hiteles személy leírásaiból ismerhetjük meg ezeket az eseményket, aki mindezt átélte.
Adatok
szerző
Tormay Cécile
cím
Bujdosó könyv
kiadó
Lazi Kiadó
kiadási év
2009
oldalszám
485
kötés
kemény kötés
Cikkszám
283888
Kiegészítő termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!