Trans-Global Underground - Impossible Broadcasting CD

Nincs raktáron
Trans-Global Underground - Impossible Broadcasting CD
Trans-Global Underground
Impossible Broadcasting CD
FolkEurópa, 2004
digipack, 54:02
jelenleg nem kapható, de előjegyezhető
Részletek
Az elektronikus világzene veteránjai akkor kezdték az ipart, amikor a legtöbb angol tánczenekar még - ahogy honlapjuk írja - "egy énekesből és két viharkabátos billentyűsből állt". Nehéz szavakkal bemutatni azt a forradalmi hatást, amit a Trans-Global Underground gyakorolt a világzenére és a partikultúrára. A Fun-Da-Mental nyers ereje, Natacha Atlas érzéki hajlításai, Badmarsh & Shri tablával dúsított basszusmenetei, a Banco de Gaia techno miszticizmusa – ezt mind-mind a Trans-Global Underground találta ki. Jó pár éve egy Levi's reklám zenéjével ők alkották meg az akkor etno-technonak hívott irányzat első slágerét.
A Trans-Global zenei Stílusa tagjainak sokszínű zenei ízlésén és változatos kulturális hátterén alapszik. Ezt tükrözi több mint 10 éve megjelent debütáló albumuk címe is: Dream of 100 Nations. Ezt követte az International Times, majd 1995-ben az Interplanetary Meltdown. A Trans-Global Underground villámgyorsan hírnevet szerzett színpompás élő fellépéseivel, amelynek kellékei közé tartoztak a látványos színpadi kosztümök, a hastáncosok, és egy nepáli templomi őrség is. Népszerűségük ezen kívül Natacha Atlasnak is köszönhető, aki több évig énekesnőjük volt, és aki szólóalbumait is a Trans-Global Underground közreműködésével készítette. Legkifinomultabb albumuk, a Psychic Karaoke 1996-ban jelent meg, majd az 1998-as Rejoice Rejoice, után egy kis szünet következett. Legutóbbi albumuk a tavaly megjelent Impossible Broadcasting.
A Trans-Global Underground a világ számos pontján megfordult már, felléptek Indiában, Törökországban, Dél-Afrikában és többször játszottak már hazánkban is. Dolgoztak együtt Balogh Kálmánnal, de 2003-ban a Sziget fesztiválon is felpezsdítették a hangulatot egy kis közös örömzenéléssel magyar zenészekkel. 2004-ben Sound Systemként érkeztek az A38-ra, 2005-ben pedig a teljes zenekar élő fellépését csodálhattuk.

"A kilencvenes évek elején megindult a londoni ázsiai közösség berkeiben egy önkifejezési folyamat, mely a kor elektronikus zenei törekvéseit ötvözte ázsiai hangszerekkel és tradicionális zenei formákkal. Az egyik úttörő zenekar a Trans-Global Underground volt." - Dömötör Endre, est.hu

Tuup - ének (3, 6, 10)
Sheema Mukherjee - szitár (basszusgitár 6)
Doreen Thobekile - vokál
Gurjit Sihra - dhol
Hami - dobok, szintetizátor, programozás
Tim Whelan - szintetizátor, programozás, (vokál 4)
Ferenc Balogh - ének (8)
Krupa Pattni - ének (6)
Jo Sax - bariton szaxofon (6)
Trio Bulgarka - ének (5, 11)
Tatapound - ének (7)

1. 7-5
2. The Khaleegi Stomp
3. The Sikhman And The Rasta
4. Drinking In Gomorrah
5. Isis K (featuring The Trio Bulgarka with Yanka Rupkina)
6. Yellow And Balck Taxi Cab
7. Cikan-le Message (featuring Tatapound)
8. Take The A Tram
9. Radio Unfree Europe
10. Sentinel
11. Stoyane/Male-le (featuring The Trio Bulgarka with Yanka Rupkina)
12. Vanilka
Adatok
Cikkszám
850769
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!