Ursula K. Le Guin - A kisemmizettek

Nincs raktáron
Ursula K. Le Guin - A kisemmizettek
állapot
antikvár könyv, közepes állapotú
ISBN
963-7429-69-7
980 Ft
A vásárlás után járó pontok: 10 Ft
Részletek

Ursula Kroeber Le Guin, Hugo- és Nebula-díjas amerikai írónő művei közül már ismerhetjük A sötétség balkeze című feminista science fictiont, az Égi eszterga ügyes utópista kísérletet és ifjusági fantasyjét, a Szigetvilág-ciklust. A kisemmizettek-re, munkásságának csúcsára másodszor is megkapta az írók-kritikusok Nebula-díját.
A regény főhőse Shevek a fizikus, akit az Egyidejűség elmélete című munkája alapján meghívnak Urrasra. Ő az első ember hosszú idő óta, aki elhagyja az Annaresen élő anarchista társadalmat. A romlottságtól és saját világának szigorú bürokráciájától kiábrándultan Shevek Urras luxusvilágát először paradicsominak látja. De később tapasztalatai alapján rájön a titokra, hogy elődei miért hagyták el mégis az anyabolygót.
Az utópia és a disztópia között mintegy harmadik megoldást keresve a szerző figyelmeztet a hatalom torzulásának veszélyeire. Műve, amely egy anticentralizált állam fikciója, orwelli intellektuális erővel rendelkezik.
A váltakozó fejezetekben Le Guin a cselekmény két külön szálát vezeti fel, s fonja Möbius-szalaggá - ami a kulcsa a főhős egyidejűség-elméletének. A mű ma is áthallásos, s helye mindenképpen a magas irodalomban keresendő.

Adatok
szerző
Ursula K. Le Guin
cím
A kisemmizettek
kiadó
Cédrus Kiadó Kft.-Szukits Könyvkiadó
kiadási év
1994
oldalszám
246
kötés
puha kötés
megjegyzés
kopottas, törődött borító
sorozatcím
A sci-fi klasszikusai
kötetsorszám
10
Cikkszám
480318
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!