Venyegyikt Jerofejev - Moszkva - Petuski

-20%
Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Venyegyikt Jerofejev - Moszkva - Petuski
állapot
ÚJ
ISBN
9789634791546
3 499 Ft
2 799 Ft
Kezdete: 2021.04.24   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 28 Ft
Részletek

Olvashatjuk úgy Venyegyikt Jerofejev könyvét, mint a brezsnyevi Szovjetunió tragikus szatíráját egy alkoholista nézőpontjából. Venyicska, aki Moszkvából a kedveséhez és a fiához akar eljutni Petuskiba, hol az angyalokkal, hol az utasokkal folytat abszurd beszélgetéseket a vonaton, s közben a temérdek elfogyasztott ital hatására a valóságból lassan átkerül a víziók világába - és a helyi forradalom élére áll...
És aztán elolvashatjuk újra és újra - és a kis könyvnek mindig egyre mélyebb költői, filozófiai, pszichológiai, vallási rétegei tárulnak fel, ha jól figyelünk. Így olvassák az oroszok immár harminc éve újra és újra Jerofejev "poémáját", amely egész szellemiségével és számtalan mondatával örökre beégett az orosz kollektív tudattalanba.
Venyegyikt Jerofejev (1938-1990) számos műve elveszett vagy befejezetlenül maradt hányatott, alkoholista élete során. A Moszkva-Petuskit 1969-ben írta, s miután egy kis példányszámú izraeli kiadás nyomán szűk körben már ismertté vált, csak az 1980-as évek végén jelent meg hazájában. Azóta mind újabb fordításokban jelenik meg, világszerte számos színházi előadás készült belőle, és vaskos tanulmányok elemzik a mű idézet- és utalásrendszerét.

Adatok
szerző
Venyegyikt Jerofejev
cím
Moszkva - Petuski
kiadó
Helikon Kiadó
kiadási év
2018
oldalszám
168
kötés
kemény kötés védőborítóval
Cikkszám
443376
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!