Kémia 9. - B kerettantervek szerint

Raktáron
Raktárkészlet:
3 db
Kémia 9. - B kerettantervek szerint
állapot
ÚJ
ISBN
9789631646245
1 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 20 Ft
Részletek

Ez a könyv az Emberi Erőforrások Minisztériuma által a gimnáziumok számára kiadott B típusú kerettantervének követelményeit figyelembe véve íródott. Sárga háttérrel jelölt kiegészítéseiben részben tartalmazza az emelt szintű érettségi vizsgához, illetve a középiskolai tanulmányi versenyekhez szükséges tudásanyagot is.


A leckék többsége valamilyen meghökkentő adattal, hasonlattal vagy érdekes tapasztalati ténnyel, esetleg az adott téma köznapi kapcsolataival kezdődik, amellyel a tankönyv olvasóját kívánjuk motiválni az ismeretek, összefüggések megtanulására.


A tananyag feldolgozása közben több olyan kérdés is felvetődik, amely a korábbi tanulmányok alapján megválaszolható. A dőlt betűs kérdésekre adható válaszok olyan ismereteket foglalnak össze, amelyekre a továbbiakban is szükség lesz. Az ezekkel kapcsolatos ismeretek a 7. és 8. osztályos tankönyvekben megtalálhatók. A leckevégi, rövid összefoglalóban azonban ezeket az összefüggéseket is rögzítettük.

A tankönyv főszövege a tudományos szempontból is pontos meghatározásokat, összefüggéseket, tényeket tartalmazza. Ezek a részek - megfelelő tanári magyarázattal kiegészítve - általában a középszintű érettségi követelményeinek megfelelő ismereteket tartalmazzák. A szövegben előforduló, sorszámmal ellátott kérdések erre a törzsanyagra vonatkoznak, így ezekre egy felkészült középiskolás diáknak tudnia kell válaszolni. A sorszám melletti csillag már nehezebb (a törzsanyagot meghaladó) kérdésre utal. A sárga háttérrel jelölt részek az átlagosnál mélyebb, a középszintű érettségin túlmutató bonyolultabb összefüggéseket jelzik. Ezek a magas szintű ismeretek a tanulmányi versenyekre, az emelt szintű érettségire, illetve a továbbtanuláshoz való felkészülést segítik.

Adatok
szerző
Villányi Attila - Sebő Péter
cím
Kémia 9. - B kerettantervek szerint
kiadó
Műszaki Könyvkiadó
kiadási év
2014
oldalszám
192
kötés
puha kötés
Kiadói kód
MK-4624-5
Cikkszám
378868
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!