Walter G. Scott - A kannibalizmus története

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Walter G. Scott - A kannibalizmus története
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
9789632902166
1 150 Ft
A vásárlás után járó pontok: 12 Ft
Részletek

A kannibalizmus egyáltalán nem ritka jelenség a történelemben, gyakorlatilag egyidős az emberiséggel. Bizonyos kultúrák szent rítusainak már régóta része az emberhús fogyasztása, találunk példákat Dél-Amerikában, több csendes-óceáni szigeten, néhány indián törzs körében, valamint a Föld számos további pontján is.
Az emberevés gondolata mindig borzongással töltötte el az embereket, de a történelemben számos népnél előfordult az emberhús rituális elfogyasztása, mivel a kannibalizmus kultikus szertartásként funkcionált, azaz az istenek kegyeinek és gondoskodásának elnyerésére szánt áldozat egyik formája volt.
A civilizált világokban is gyakran megesett, hogy a nagy háborúkban vagy kritikus helyzetekben a túlélés érdekében a többnapos éhezés vitte rá az embereket társaik elfogyasztására, míg a törzsi világban az emberi hús fogyasztása mindig valamilyen rituáléhoz volt köthető. Manapság azonban valamiféle szexuális perverzióként, aberrációként fogják fel mind a szakirodalomban, mind a mindennapi életben.
Könyvünkben körüljárjuk a kannibalizmus kultúrtörténetét, érdekes és egzotikus helyszíneket látogatunk meg, ahol hátborzongató eseményeken keresztül mutatjuk be az emberevés véres valóságát.

Adatok
szerző
Walter G. Scott
cím
A kannibalizmus története
alcím
Mítosz, legenda és véres valóság
kiadó
Vagabund Kiadó
kiadási év
2018
oldalszám
205
kötés
puha kötés
kiegészítő információk
Fekete-fehér illusztrációkkal, fotókkal.
Cikkszám
9789632902166
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!