Jules Verne - Nemo kapitány

Nincs raktáron
Jules Verne - Nemo kapitány
Jules Verne
Nemo kapitány
Tenger alatt a világ körül
antik (Móra Ferenc Könyvkiadó), 1964
397 o., félvászon kötés
Részletek
Titokzatos tengeri szörny jelenik meg az óceánban, egy azonosíthatatlan állat, mely rettegésben tartja az embereket egész New Yorkban. Nem volt olyan ember, akit ne foglalkoztatott volna: miféle szörny lehet az?
Expedíciót indítottak a Lincoln Ábrahám gőzfregatt vezetésével, fedélzetén Aronnax Péterrel, a tengerfenék tekintélyes ismerőjével, hú társával, Monsieur Conseillel, és a leghíresebb cetvadásszal, Land Neddel, aki cetet nem hagyott még élve. A nagy hajót néhány kisebb gőzös és naszád kísérte.
Az óriás szörnyet – amit narválnak gondoltak – csak hónapokkal később pillantják meg. Üldözik, majd mikor elég közel kerülnek hozzá, az iszonyatos erővel lövell vizet a hajóra, megbénítva azt.
Ned, Aronnax mester és Conseil a tengerbe zuhan. Kilátástalan helyzetükben egy sötét szörny siet segítségükre – az üldözött állat. Bizony nem állat az, hanem egy tengeralattjáró.
A három bátor ember – fogságukban – megismerkedik a különös tenger alatt járó hajóval, annak parancsnokával, a titokzatos NEMO kapitánnyal. Szabadulásukig sok rejtélyes és különleges kalandon mennek keresztül.
Adatok
Cikkszám
652882
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!