N. Horváth Margit, Dr. Nagy Ferenc - Latin nyelvkönyv III.

Raktáron
Raktárkészlet:
1 darab
N. Horváth Margit, Dr. Nagy Ferenc  - Latin nyelvkönyv III.
állapot
ÚJ
ISBN
9789631952674
RRP: 3 300 Ft 

Ez a beszállító által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.

online ár 2 805 Ft
A vásárlás után járó pontok: 28 Ft
Részletek

Kiknek ajánljuk?

Középiskolában latint tanulóknak, azoknak, akik elvégezték a sorozat 1-2. kötetét.


Melyek a tankönyv legfontosabb jellemzői?

A tankönyv egy négyrészes tankönyvsorozat 3. része. Megfelel a Nat 2012 és kerettanterv követelményeinek. Normál ütemben és óraszámban használva kb. másfél tanévnyi tananyagot tartalmaz.
A tantervi szempontok a szövegek ill. szerzők kiválasztásban érvényesülnek: pl. Catullus-tól,  Martialistól, Cicerótól, Vergiliustól és rövidebb-hosszabb szövegek, az utóbbi két szerző művei dominálnak. Fontos szempont volt a kiválasztásnál az életkori sajátosság figyelembe vétele, a szövegek nehézségi foka, kultúrtörténeti fontosságuk és a hagyomány. A második – fakultatív – rész változatosabb auctorai, tematikája teszik lehetővé a differenciált oktatást. A feladatok – praktikus okok miatt - az egyes szerzők és szövegek után találhatók, és nem a könyv végén.

A tankönyv két részre – törzsanyag és fakultatív szemelvények – tagolódik. A végére került a stilisztikai példatár és latin-magyar szótár. Mint említettük, a nyelvtan, a kérdések és a feladatok az egyes szerzők és művek után találhatók.

Az egyes szemelvényeket életrajzi ismertető és a mű irodalomtörténeti méltatása vezeti be, a szemelvények nehezebben érthető fordulatait lábjegyzetben magyarázzák a szerzők. Ahol csak lehet, a feladatokban utalnak egy-egy motívum tágabb kulturális összefüggéseire, illetve a levélforma ismertetésekor az ókori és a mai gyakorlat különbségére.

A tankönyv a latin szövegek sokoldalú elemzésével segíti elő a görög-római kultúra megértését, és utal annak az európai kultúrára gyakorolt hatására. A szövegek megértését életrajzi ismertetők, műelemzések, lábjegyzetek, stilisztikai példatár és részletes latin-magyar szótár segítik. Ugyancsak az elsajátítást segítik az egyénileg, párban vagy csoportosan elvégezhető feladatok.

A kötet végén nyolcoldalas színes melléklet található. A képekhez bőséges magyarázatot, kérdéseket és értelmező feladatokat illesztettek a szerzők.

Adatok
szerző
N. Horváth Margit, Dr. Nagy Ferenc
cím
Latin nyelvkönyv III.
kiadó
Nemzeti Tankönyvkiadó
kiadási év
2006
oldalszám
143
kötés
puha kötés
raktári szám
NT-13319/NAT
Cikkszám
1084
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!