És megteremtette Harry Pottert...

Nincs raktáron
És megteremtette Harry Pottert...
Sean Smith
És megteremtette Harry Pottert...
Joanne Rowling életrajza
antik (Magyar Könyvklub), 2002
248 o., kemény kötés
Részletek
Melyik gyerek nem álmodozik manapság arról, hogy milyen lenne varázslást tanulni Roxfortban, vagy kviddicset játszani egy telt házas stadionban? Álmodozni – esetleg egy vonaton ülve, ha már nem indulhat el velünk a szerelvény a kilenc és háromnegyedik vágányról…
Joanne Rowling is egy vonaton utazott éppen, amikor képzeletében hirtelen megjelent egy kisfiú, Harry Potter képe, aztán Roxfort, a varázslóiskola… és onnan kezdve nem volt számára megállás, írni kezdte az azóta világhírűvé és sokak kedvencévé vált mesefolyamot. Valóra vált az álma: író lett, mégpedig sikeres, ünnepelt és gazdag…
Ehhez azonban el kellett jönnie a pillanatnak azon a bizonyos úton Manchester és London között, 1990-ben, amikor Joanne Rowling 25 éves volt.
Hogyan érkezett el életében a nagy pillanat, miként ült fel erre a vonatra, mely a hírnévig és gazdagságig vitte őt? Erről szól ez a könyv, az életrajz, amelyből megtudhatjuk, hogy a szerző is csak olyan ember, mint bármelyikünk – élete éppúgy tele van nehézségekkel és érdekes fordulatokkal, örömmel és bánattal, mint bárki másnak.
Valami azonban mégis rendkívüli Joanne Rowlingban: képzeletének gazdagsága és az írás iránti szenvedélye. És az, hogy ért a gyerekekhez, ért a nyelvükön – egy olyan nyelven, amelyet a szíve mélyén mindenki magának érez. És ahogy Harry Potter törtnete is mindenkihez szól, úgy Joanne Rowling eddigi élete is érdekes és tanulságos lehet valamennyiünk számára.
Adatok
Cikkszám
173996
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!