Pálosok - Az ősi magyar rend DVD

-10%
Nincs raktáron
Pálosok - Az ősi magyar rend DVD
2 600 Ft
2 340 Ft
Kezdete: 2018.05.12   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 47 Ft
Pálosok
Az ősi magyar rend DVD
Rendhagyó kutatások az egyetlen magyar alapítású szerzetesrendről
145 perc
2340.-
Részletek
„Te is Magyarország, édes hazám, a pálosokkal fogsz növekedni, és ugyanúgy fogsz hanyatlani”
A fenti gondolat nem véletlenül került a PÁLOSOK, AZ ŐSI MAGYAR REND című DVD film borítójára. Ez a Pázmány Péter által megfogalmazott gondolat üzen. Először kíváncsivá teszi az embert, hogy megtudja, mi lehet az az ősi, misztikus kapocs az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend és Magyarország között. Másodsorban készteti az embert, hogy az idézet második felében megvalósulni látszó gondolat, országunk hanyatlása ellen a lehető legsürgetőbben tegyen. Az önismeret és a nemzettudat hiánya a nemzet hanyatlásához vezethet, éppen ezért meg kell ismernünk múltunkat, tudnunk kell milyen időket élünk mindenkor, saját korunkban pedig milyen áldozatvállalással és munkával tarthatjuk meg nemzetünket. A film készítői a fenti gondolatok jegyében álltak neki a PÁLOSOK AZ ŐSI MAGYAR REND című film elkészítéséhez, ezzel is megőrizve a magyar múltat és ez által a magyar jövőt!

"A film eredetileg egy és egységes, egy részes alkotásnak készült, az alkotói szabadsággal élve cenzúrázatlan és korlátokhoz nem kötött, alkotói szemmel mutatva egységben a rendet és a rendhez kapcsolódó történetek egzakt és rejtelmes szövevényét. Filmünk elkészültekor a Pálos Rend jóváhagyását kértük a nyilvános megjelenéshez, ami értelemszerű volt, hiszen a rend tartományfőnökével készült interjúrészletek fontos elemei voltak a filmünknek. A film megtekintése után A Rend kétségeit kifejezve megfogalmazta számunkra, hogy gondoljuk újra a film felépítését, egyben elzárkóztak a filmben történő szereplésüktől, abban az esetben, ha nem vesszük figyelembe a rend elvárásait. A Rend kifogását tiszteletben tartva lemondtunk a 2010 decemberére meghirdetett, Uránia Nemzeti Filmszínházban megszervezett díszbemutatóról és a DVD műsoros lemez megjelenésről. Bátor Botond tartományfőnök úrral történt sorozatos egyeztetések után elkészítettük a film újravágott változatát, ahol a rejtelmességet (még egészében feltáratlan információkat) el kellett bontani az egzakt és általánosan elfogadott nézetektől." - mondta Gőbl Gábor a film producere.
Így két film készült, amelynek címei:
- A Pálos Rend Története (a hivatalos történet) MEGJELENÉS ELŐTT
- Az Ősi Magyar Rend (rendhagyó kutatások tükrében) MEGJELENT
Pillanatnyilag az ŐSI MAGYAR REND című film jelenhet meg. A hivatalos történet megjelenéséhez még folynak a további egyeztetések.

Nagyon fontos kihangsúlyozni, hogy a két film egy volt és ezért egymást kiegészítik. Mindkét film csak a lengyelországi száműzetésig tárgyalja a Rend történetét. A Pálosok film harmadik egyben befejező része, amely a száműzetéstől napjainkig tárgyalja a fehér- és szürkebarátok történetét. Nagyrészt leforgatott állapotban leledzenek és várják a most elsőnek megjelenő második rész sikerét, valamint remélik, hogy az eredetileg első résznek szánt filmünk is hamarosan napvilágot lát!

A film alkotói:
Narrátor: Helyey László, Animáció: Traub Viktória, Zene: Alex, The Spirit of the Steppes , Borító, design: Őri Kiss István, Hangmérnök: Szöllősy Vágó János, Operatőr: Kiss Gergő, Szentgáli Csaba, Bíró András, Császár Tamás, Kolozsváry Bálint, Gyártásvezető: Császár Tamás - Gőbl Gábor, Vágó: Császár Tamás, Rendező: Császár Tamás, Producer: Gőbl Gábor

A filmben megszólalók, közreműködők:
Árva Vince Pálos testvér , Bakk István Magyarok Világszövetsége, Dr. Gyárfás Ágnes őstörténet kutató, Dr. Horváth István régész, Mengyi Károly templom szolga, Rostás László, Rumi Tamás, Szántai Lajos magyarságkutató, Dr. Tóth Judit jogtörténész , Dr. Varga Tibor jogtörténész, Virág László Gábor teológus
Adatok
Cikkszám
212210
Vélemények

Átlagos értékelés:

5 (1 vélemény)
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)

Még nem írt véleményt a termékről?

Bakk István
Bakk István
2011.06.08
 - 08:58
Pálosok. \"Pálosok - az ősi magyar rend\" c. DVD filmről


„Soha ne szűnj meg igaz célodért harcolni!”
Szt. Jeromos


A magyar Pálos-rend történetét és a jelenkor eseményeit szemlélve, a mindennapi életben és a jelenkor gyakorlatában látjuk meg igazán, hogy mit is jelent a magyarságnak az ősi Pálos-rend nélkül maradni lassan 250 éve.
A Pálos-rend történeti kutatók egymást követő munkáinak bemutatásával állt össze a rend egységes története, többen ugyanazon következtésekre jutottak, ez derül ki a Pálosok - az ősi magyar rend c. magas művészi és történeti színvonalon megfogalmazott filmből. A film keretében bemutatásra kerülnek azok a nemzeti elkötelezett magyar pálos kutatók is, akik a nemzet elé kerülve, teljes összegzést adnak a rend történetből az 1800-as évekig. A film központi szereplője P. Árva Vince atya.
Ő az ősi Pálos-rend tulajdonképpeni újraindítója, az Ő kezébe tették le az esküt a rendtársai. Egy kivételével elhagyták és nem az atya általi Ősi Rendet, hanem a lengyel kongregációt választották. A filmben szereplő kutatók nemzetorientált szempontból szólaltak meg és természetesen több évtizedes kutatómunka húzódik meg mögöttük.
A film készítői: rendező: Császár Tamás; producer: Gőbl Gábor. Az általuk elkészített filmben a művészi szabadságot, a téma progresszivitását magas színvonalon tudták megvalósítani, ennek eredménye lehet a nemzet tudatunk erősödése a Pálos-rend megismerésén keresztül.
P. Árva Vince atya az ősi Pálos-rend újraindítója, Boldog Özséb szentté avatási posztulátora, 22 éves kutatómunkájával, továbbá Prof. Dr. Gyárfás Ágnes őstörténet kutató, akinek munkásságának az ismerete a nemzet nevelésében elengedhetetlen, az általa a filmben felvázolt téma nemzetközileg is igazolt eredmény. Dr. Rostás László építész, aki kimagasló színvonalon beszél a pálos rovásírásról és a pálos építészetről, Szántai Lajos magyarságkutató, nagy tapasztalattal rendelkező pálos kutató szintén, aki különös hangsúlyt fektetett a romlatlan test fogalmának megértéséhez és keresi azt, hogy mi annak az oka, hogy pálosoknál ez nagy számban előfordult, igaz az is, és érdekes, hogy a katolikus lexikonban Szent Romuáldnál a kamalduli rend alapítójánál elfogadott tény a romlatlan test a szentté avatási kritériumaként. Dr. Tóth Judit jogtörténész Fráter György történelmi szerepét kiemelten és pontosan elemzi, továbbá Dr. Varga Tibor jogtörténész több évtizedes munkássága áttekinti a magyar történelem pálosokhoz kapcsolódó legfontosabb csomópontjait, Virág László Gábor teológus a filmben a Pálos-rend történeti gerincéről tudományos megalapozottsággal beszél és komoly felkészültségéről tesz tanúbizonyságot.
Sajnálatos és rendkívül szomorú, hogy a pálos rendtagoknak nagyon sokáig tilos volt a rend történetének kutatása, mert ha nem tartotta be ezt a tilalmat, akkor úgy járhatott, mint P. Szabó László atya, aki a tiltások ellenére tovább kutatta a Pálos-rend történetét, kizárták a rendből, vagy aki felfedte a Pálos-rendbeni történeti igazságokat (P. Árva Vince atya.)
Az meglepő, hogy a kutatók felé is kiterjesztették a szándékukat és így 2004-ben a MOL-ban (Magyar Országos Levéltár) a rend letiltatta a Pálos Rend történeti anyagának kutatási lehetőségét.
A P. Árva Vince atyát támogató kutatók ellen fordulni annyit jelent, mint a nemzeti értékek tudósait lebecsülni, ez az ősi Pálos-rend értékeivel ellentétes „A bibliai hit azt az utat jelenti, amelyen az ember saját életének igazságához elérkezik. A kinyilatkoztatás azt jelenti, hogy kinyilvánul az ember titka, igazsága. Ez az igazság egy ember, a názáreti Jézus. Őt kaptuk meg örökre. A szeretetet viszonozzuk szeretettel. Jézussal és Máriával mondjuk: „Íme, eljövök, hogy megtegyem akaratodat.” „Egészen átadjuk magunkat a szentmisében, mert megismertük életünk igazságát, és hogy egész lényünket a názáreti Szűz lelkületével, a Szentlélek közreműködésével, a Fiú áldozatába helyezzük és így adjuk a mennyei Atyának.” Ó, Mária, a megtestesült Ige Anyja, támogasd könyörgésünket Pálos Mindenszentekért, Remete Szent Pál atyánkért, Boldog Özsébért, és légy közbenjárónk Szent Fiadnál, hogy Egyházunk méltó pásztorokat kapjon. Amen.

Budapest, 2011. 05. 22
Bakk István PhS


http://www.szentozseb.hu/modules.php?name=topics&file=olvas&c ikk=aktualis-4ddaf79569dae&elozo=legendak-4dad75ab8fa06&kovet o=palosok-4ddafaeb25e13

http://kutasi.blogspot.com/2011/06/9801-reszlet-bakk-istvan-i rasabol.html

http://www.nemzetihang.hu/modules.php?name=News&file=article& sid=5548